Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entren en vigor dos nous radars a la ronda del Litoral: on són?
  • CA

És estiu i és temps de viatgar. Incrementa la mobilitat, i per tant, el risc de patir accidents. És per això que el Servei Català del Trànsit ha posat en marxa dos nous radars per reduir l’excés de velocitat i la sinistralitat viària.

Dos radars a la ronda del Litoral

Aquests dos nous radars se situen a la ronda Litoral, a l’altura de l’Hospitalet de Llobregat, un en cada sentit de la circulació. Segons ha detallat Trànsit en un comunicat, s’instal·larà un radar fix multicarril en cada sentit de la marxa al quilòmetre 18,5 de la ronda Litoral, on el límit màxim de velocitat permès és de 80 km/h.

Actualment hi ha 248 punts de control per radar, dels quals 38 són radars de tram, i es troben tant en vies principals com secundàries seguint els criteris de priorització dels punts o trams on cal reduir la sinistralitat.

2 de cada 8 accidents són per excés de velocitat

La velocitat excessiva o inadequada va ser, a Catalunya i durant el 2021, la causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes a vies interurbanes i va augmentar la presència en la casuística de la sinistralitat respecte al 2019 (11,9%).

En el cas de Barcelona, la moto acumula la màxia sinistralitat viària a Barcelona amb 11 dels 14 accidents mortals el 2022. i els seus usuaris són un dels perfils més vulnerables en cas d’accident. En total van tenir 3.617 accidents a la ciutat segons les dades de la Guàrdia Urbana, al voltant d’un miler menys que fa tres anys (4.753), és a dir, un 24% menys.

Aquests fets han causat 4.493 ferits lleus i 83 ferits lleus, a més de les 11 víctimes mortals. Fa tres anys els lleus van ser quasi 6.000 i els greus, 103. Però van morir 8 persones, tres menys que ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa