Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El disseny del bus del futur a Barcelona podria estar a les teves mans
  • CA

El futur de la mobilitat a Barcelona podria estar a les teves mans. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està preparant unes jornades obertes a la ciutadania on es decidirà com ha de ser el bus que circuli en els pròxims anys pels carrers de la capital catalana.

Amb motiu de la celebració del centenari de la xarxa de bus de la ciutat, la companyia centrarà enguany el contingut de la marató d’innovació -una iniciativa que ja va celebrar-se l’any 2020- en repensar el disseny dels vehicles que l’empresa utilitzarà en el futur i també dels pals informatius que senyalitzen cadascuna de les parades de les diferents línies que circulen per Barcelona i la seva àrea metropolitana.

L’objectiu principal de les jornades que se celebraran el pròxim 25 i 26 de novembre serà doncs idear un nou disseny de bus que s’adapti millor a les necessitats actuals de les persones usuàries i crear un pal de parada que es pugui convertir en un “element clau” de la ciutat. A diferència de l’edició del 2020, quan la situació sanitària per la pandèmia del coronavirus va obligar a realitzar l’esdeveniment en format virtual, aquesta vegada la cita serà presencial i tindrà lloc a l’espai Movistar Centre. En aquesta ocasió, l’esdeveniment l’organitzen de forma conjunta TMB i Youth for Public Transport (Y4PT) sota el lema ‘Idees que Mouen Barcelona’.

Inscripcions abans del 13 de novembre

Per poder participar en aquestes jornades, els interessats hauran de formalitzar la seva inscripció abans del pròxim 13 de novembre a través de la pàgina web de TMB. La iniciativa està oberta principalment a professionals del disseny, de l’arquitectura i de l’enginyeria, però també hi pot participar qualsevol persona innovadora i creativa que vulgui implicar-se en aquest procés de disseny.

Malgrat que la inscripció és a títol individual, els responsables també permeten que els participants puguin formar equips d’entre tres i quatre persones. Les idees millors valorades pel jurat obtindran premis, que inclouen viatges o experiències gastronòmiques, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa