Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els usuaris de metro i bus van créixer al juliol un 20% a Barcelona
  • CA

El transport públic comença a recuperar progressivament a Barcelona les xifres prèvies a l’esclat de la pandèmia del coronavirus. Durant el passat mes de juliol, el nombre d’usuaris del metro i de les línies de bus va créixer més d’un 20% a la capital catalana respecte a les dades registrades l’any passat.

Segons les dades de l’Estadística de Transport de Viatgers de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el nombre de viatgers al metro de Barcelona va créixer al juliol respecte del mateix mes de l’any passat un 27,8%, elevant-se fins als 29.250 milions de persones. La sorprenent xifra, però, encara no assoleix els registres prepandèmics i se situa un 10,8% per sota dels nivells de passatgers del 2019, quan fins a 32.808 milions de persones van utilitzar el metro durant el mes de juliol.

Pel que fa al servei de bus urbà a la capital catalana, durant aquest mes de juliol s’han registrat prop de 15.744 milions d’usuaris, una xifra que suposa un increment del 21,5% respecte del mateix període de l’any 2021. En aquest sentit, l’important nombre de viatgers continua per sota de les dades del 2019, quan es va registrar un 20,8% més de passatgers a les diferents línies de bus que circulen per la ciutat.

Una tendència semblant tant a Catalunya com a l’Estat

Les dades de l’Estadística de Transport de Viatgers indiquen també que el transport urbà al conjunt del territori català va créixer al juliol un 21,3% respecte de l’any passat, però encara se situa un 20,2% per sota de les xifres registrades abans de l’esclat de la pandèmia.

Al conjunt de l’estat espanyol el nombre d’usuaris del transport públic va augmentar un 22,8% al juliol respecte del mateix mes del 2021, fins als 322,5 milions de passatgers. De nou, les xifres es mantenen per sota dels nivells d’abans de la pandèmia, ja que el juliol del 2019 més de 392,8 milions de persones van fer servir el transport públic. En comparació amb el mes de juny, els usuaris del transport públic han baixat. Aleshores n’hi va haver 380,6 milions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa