Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos detinguts per la crema d’un taxi a Badalona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció de dues persones vinculades a la crema d’un taxi a Badalona el passat 10 d’agost. El cos també confirma que s’investiga una tercera persona per amenaces i coaccions al taxista de l’AMT a qui van cremar el taxi, que oferia els seus serveis a través d’una empresa de transports online.

Els arrestats tenen 53 i 32 anys i són de nacionalitat espanyola i pakistanesa. Van ser detinguts a Badalona i l’Hospitalet de Llobregat i van passar a disposició del jutjat d’instrucció 1 de Badalona el dia 16, quan es va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta.

La crema del taxi es va produir arran d’un conflicte laboral que s’ha reactivat amb força des que l’any passat l’AMT va autoritzar als taxistes poder fer ús de les plataformes online. El conflicte entre alguns taxistes contraris a aquestes plataformes i els taxistes que sí en fan ús s’ha incrementat. De fet, els taxistes antagònics en aquest aspecte han protagonitzat incidents darrerament, especialment a l’Aeroport de Barcelona – El Prat.

El 10 d’agost passat es va produir un atac contra un taxi que es trobava estacionat en un carrer de Badalona. El vehicle va aparèixer amb l’interior cremat i el capó amb pintades contra la plataforma.

Persones contràries a aquesta aplicació assenyalen els taxistes que les utilitzen. De fet, els investigadors van rebre a l’agost la denuncia de dos taxistes que van ser amenaçats i coaccionats quan anaven a buscar els seus clients. Un d’aquests taxistes és el propietari del vehicle cremat a Badalona.

Els agressors s’apropaven on s’havia de produir la recollida i intentaven convèncer el client que no pugés al taxi. Si no se’n sortien cridaven, amenaçaven i gravaven amb els seus telèfons mòbils tant al vehicle com al conductor, i especialment el seu número de llicència, per poder-lo localitzar posteriorment.

Aquestes accions acostumaven a ser compartides per les xarxes socials amb l’objectiu d’assenyalar i coaccionar a aquests treballadors, ja que publicaven fins i tot les seves dades personals i les del vehicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa