Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Consulta en temps real l’ocupació de totes les línies de metro i bus
  • CA

D’ençà de la pandèmia que no recordàvem aglomeracions al metro, especialment en hora punta. Però amb la represa de la mobilitat i el retorn a una certa normalitat, especialment laboral, el transport públic comença a recuperar ocupacions. I si has d’agafar el metro, TMB ofereix un servei de consulta en temps real de les ocupacions de cada línia de metro que pots consultar fent clic aquí. Si et desplaces en bus, també pots fer la consulta en aquest enllaç.

Com informa TMB, el nivell d’ocupació que veuràs és una estimació teòrica basada en el volum de passatge habitual per dies de la setmana i per franges horàries. Aquesta estimació es calcula a partir d’historials d’ocupació en les xarxes de bus i metro. La informació pot diferir del temps real i és una guia perquè puguis planificar els teus desplaçaments. Les dades són estimacions mitjanes i els nivells d’ocupació es podrien veure alterats puntualment.

Quan es fa la consulta, el sistema mostra el nivell d’ocupació mitjana estimada per al dia i l’hora en què es faci la consulta. També permet consultar les estimacions per altres dies o franges horàries.

El transport públic de Barcelona no es recupera de l’estocada de la covid-19. Aquest febrer el metro ha registrat un 22,9% menys de desplaçaments respecte del mateix mes de 2020, tot just ara fa dos anys i en el preludi immediat de la pandèmia del coronavirus. En el cas del servei d’autobusos la situació encara és pitjor, perquè la davallada és major, d’un 25,8% respecte d’ara fa 24 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa