Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les furgonetes antigues no podran circular per Barcelona a partir d’abril

La moratòria de gairebé 15 mesos que l’Ajuntament de Barcelona va donar a les furgonetes més contaminants per seguir circulant per la Zona de Baixes Emissions està a punt d’acabar-se. A partir de l’1 d’abril, les furgonetes de la categoria N1 més antigues estaran afectades per les mateixes restriccions que els cotxes i no podran circular per la ZBE entre les 7.00 i les 20.00 dels dies laborables.

En concret, es tracta de les furgonetes N1 de benzina anteriors a la norma Euro 3 –matriculades abans de l’any 2000– i les dièsel anteriors a la norma Euro 4 –matriculades abans del 2005 o el 2006–. Si necessites consultar si el teu cotxe o furgoneta estan afectats per les restriccions de circulació de la ZBE, fes clic aquí.

Més moratòries

Això vol dir que les furgonetes, habitualment utilitzades com a vehicles per transportar mercaderies, també es veuran afectades per les sancions que imposa l’Ajuntament per incomplir les restriccions. Des del 15 de setembre del 2020, tots els vehicles que circulen per la ZBE sense una autorització expressa s’arrisquen a una multa.

Després de les furgonetes, li tocarà el torn als vehicles pesants, camions i autocars petits, que encara tenen fins a l’1 de juliol per adaptar-se, i als vehicles de transport col·lectiu, que tenen fins al gener del 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel.BCN a març 27, 2021 | 15:00
    Manel.BCN març 27, 2021 | 15:00
    Les frikades de la Colau només porta ruïna a.moltes famílies ,és cruel fer-ho.ara en temps de pandemia, però el fanatisme ecologista té això, gaudiu lo votat..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa