Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Diagonal i Collserola es connectaran amb un corredor per a bicis i vianants
  • CA

Cconnectar l’avinguda Diagonal amb el Parc de Collserola en bici i a peu. Aquest és l’objectiu de la modificació urbanística del Pla General Metropolità que aquest dilluns ha fet la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona.

A efectes pràctics, es tracta d’una modificació del planejament del sector afectat pel soterrament de les línies de FECSA d’Esplugues de Llobregat, que ha de servir per incrementar les zones verdes i crear aquest corredor entre el carril bici de l’avinguda Diagonal i el Parc de Collserola. Amb aquests canvis  serà possible la connexió mitjançant una gran plaça cívica de les dues parcel·les que hi ha entre la Diagonal i el carrer de Joan de la Cierva i que ara estan separades per l’avinguda d’Ahrensburg. A banda del corredor, els canvis urbanístics també preveuen equipaments i usos hotelers a l’espai.

A banda, aquesta modificació urbanística també exhimeix de fer algunes obres exteriors anteriorment acordades, en considerar que ja no són necesàries, com és el cas de la construcció d’un passeig de vianants al sud de la Diagonal. Ara per ara no hi ha terminis fixats ni d’inici de les obres ni de finalització, però la modificació que ha de permetre crear el projecte urbanístic ja està en marxa.

De fet, De fet, el corredor verd que es crearà en aquest entorn que pertany a Esplugues de Llobregat unirà Collserola amb el carril bici que ja connecta Barcelona i Esplugues i que es va inaugurar l’any 2019. Aquest carril bici neix al Parc de Cervantes, creua la ronda de Dalt i la B23 i arriba a Esplugues. De fet, el seu recorregut és de poc més d’un quilòmetre, però la seva execució va ser molt costosa per la dificultat en el disseny per les característiques orogràfiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa