Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La meitat dels ciclistes de Barcelona admet que passa semàfors en vermell

El RACC ha presentat aquest dimarts al matí els resultats del quart baròmetre sobre la mobilitat amb bicicleta a Barcelona. L’enquesta -que enguany ha comptat amb la participació de prop de 800 ciclistes– ha deixat diferents lectures sobre l’estat actual de la xarxa de carrils bici a la capital catalana i sobre el comportament dels seus usuaris.

Una de les dades més reveladores de l’estudi és que gairebé la meitat dels ciclistes preguntats admet que passa semàfors en vermell. Sobre les multes, prop d’un 60% dels usuaris de les dues rodes està d’acord amb el fet que se sancionin les infraccions, però només un 24% assegura haver estat multat algun cop.

Pel que fa a la xarxa de carrils bici de la ciutat i el seu entorn, la majoria dels ciclistes enquestats es mostren satisfets amb la infraestructura barcelonina, però demanen més connexió entre els diferents trams i no haver de compartir espai amb els autobusos. De fet, un 65% dels ciclistes admet que se sent vulnerable i un 20% reconeix que ha patit algun accident.

Els trams més utilitzats

L’estudi del RACC també ha analitzat l’ús que fan els ciutadans dels carrils bicis, comptabilitzant prop de 16.000 ciclistes o usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en hora punta -de 7 a 10 del matí i de 5 a 8 de la tarda- i en nou punts diferents de la ciutat i cinc punts d’accés a la capital catalana. De tota la xarxa de la capital catalana, el carril bici més utilitzat és el que està ubicat al costat muntanya de l’avinguda Diagonal, que en aquestes sis hores de màxima activitat registra prop de 2.600 vehicles, dos terços dels quals eren bicis. Això suposa gairebé cinc bicis per minut de mitjana.

Tanmateix, l’accés a la ciutat des dels municipis veïns més utilitzat és el de la Gran Via de les Corts Catalanes, que connecta Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i que registra una mitjana de 2,3 vehicles per minut, principalment bicicletes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Conductor. a juliol 05, 2022 | 16:28
    Conductor. juliol 05, 2022 | 16:28
    Els ciclistes passen els semàfors en vermell i ningú els diu res ni els multa. Llavors ve un cotxe, els atropella i el criminal és el conductor. Aquesta història ja la sabem.
  2. Icona del comentari de: fat boy a juliol 05, 2022 | 17:57
    fat boy juliol 05, 2022 | 17:57
    La meitat passa semafors en vermell i una altra meitat diu mentides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa