Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CGT denuncia la “discriminació” de TMB contra les mares
  • CA

La CGT ha denunciat que Transports de Barcelona S. A., l’empresa que gestiona la xarxa de bus de Barcelona i que forma part del grup de TMB, discrimina a les dones pel que fa als permisos de maternitat. El conveni col·lectiu de la companyia contempla que els treballadors tenen dret a cinc dies extra de permís pagat en cas de maternitat. Aquests dies se sumen a la baixa, que des de l’inici d’aquest any ha sumat dues setmanes per als pares i que l’any que ve en sumarà dues més per igualar els permisos.

El delegat de la CGT a Transports de Barcelona Isaac Bonet alerta que l’empresa només atorga els cinc dies a les parelles de les mares. Les mares, però, no tenen dret a aquest permís addicional, segons es queixa. “No hi ha volta de fulla”, indica en conversa amb el TOT Barcelona. El sindicat demana el “mateix tracte” per a les mares i les parelles. 

El redactat del conveni col·lectiu (pàgina 29) no contempla cap diferència per a mares i les parelles, així que Bonet es mostra sorprès perquè TMB no permeti que les mares hi tingui accés. Per a aconseguir el seu objectiu, la CGT ha enviat una carta a la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. “CGT demana a la direcció de Transports de Barcelona una rectificació immediata amb caràcter retroactiu i complir íntegrament el pactat en el conveni col·lectiu”, diu la missiva dirigida a Alarcón. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa