La CGT denuncia la “discriminació” de TMB contra les mares

L'empresa nega a les progenitores uns dies extra de permís contemplats al conveni col·lectiu de l'autobús, segons el sindicat

La CGT ha denunciat que Transports de Barcelona S. A., l’empresa que gestiona la xarxa de bus de Barcelona i que forma part del grup de TMB, discrimina a les dones pel que fa als permisos de maternitat. El conveni col·lectiu de la companyia contempla que els treballadors tenen dret a cinc dies extra de permís pagat en cas de maternitat. Aquests dies se sumen a la baixa, que des de l’inici d’aquest any ha sumat dues setmanes per als pares i que l’any que ve en sumarà dues més per igualar els permisos.

El delegat de la CGT a Transports de Barcelona Isaac Bonet alerta que l’empresa només atorga els cinc dies a les parelles de les mares. Les mares, però, no tenen dret a aquest permís addicional, segons es queixa. “No hi ha volta de fulla”, indica en conversa amb el TOT Barcelona. El sindicat demana el “mateix tracte” per a les mares i les parelles. 

El redactat del conveni col·lectiu (pàgina 29) no contempla cap diferència per a mares i les parelles, així que Bonet es mostra sorprès perquè TMB no permeti que les mares hi tingui accés. Per a aconseguir el seu objectiu, la CGT ha enviat una carta a la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. “CGT demana a la direcció de Transports de Barcelona una rectificació immediata amb caràcter retroactiu i complir íntegrament el pactat en el conveni col·lectiu”, diu la missiva dirigida a Alarcón. 

Nou comentari