Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau en picat la xifra de motos mal aparcades a la Vila de Gràcia
  • CA

L’Ajuntament ha fet públic que les motos mal aparcades a la Vila de Gràcia han baixat un 70%, passant 2.123 a només 624 en els darrers dos anys. El consistori atribueix el mèrit a la campanya específica que s’ha dut a terme en aquest barri barceloní per evitar que aquests vehicles aparquin de forma incorrecta a la vorera, fet que molestava especialment els veïns de la zona. Amb tot, el consistori detalla que, durant aquest temps, les queixes ciutadanes per motos mal aparcades s’han reduït a la meitat en aquest barri.

L’Ajuntament ha reforçat la senyalització vertical al llarg dels carrers més conflictius de Gràcia, al mateix temps que ha incorporat 116 places per motos a la calçada i ha intensificat les ofertes d’estacionament als aparcaments públics. Totes aquestes accions, diu el consistori, han contribuït a fomentar “una mobilitat més segura i sostenible”.

Quatre fases d’actuació per eliminar les motos mal aparcades

L’Any 2020, el consistori va detectar més de 2.000 motos mal aparcades als carrers de la Vila de Gràcia. A partir d’aquí, els tècnics han analitzat les zones més afectades i han seguit quatre àmbits d’actuació: una primera fase informativa, on s’explicava al ciutadà com s’havia d’aparcar la moto; una segona fase d’avisos, on la Guàrdia Urbana notificava mitjançant una nota que s’estava incomplint la normativa; i una fase final on s’incorporaven sancions. A partir d’aquí, Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha fet un seguiment per assegurar-se que no es torna a aparcar en ubicacions incorrectes. A més, el consistori afirma que, durant aquest temps, ha augmentat el volum d’hores de rotació de moto als aparcaments públics, passant de les 326 hores a les 1.170.

Recuperar les voreres pels vianants

En un comunicat emès als mitjans de comunicació, el Govern municipal assegura que l’objectiu ara passa per “recuperar voreres pels desplaçaments a peu, alliberant-les d’obstacles i d’altres elements que puguin suposar un problema per la mobilitat de les persones”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a desembre 01, 2022 | 19:11
    Angelblau desembre 01, 2022 | 19:11
    Llegeixo aquest article fa + o - una hora i surto a fer un tomb pels voltants de casa ( espai compres entre c. Montseny fins Travesera de Gràcia i entre c. Gran de Gràcia i Torrent de l'Olla ) I compto 27 motos mal aparcades, 7 bicicletes lligades a fanals i senyals de tràfic sobre la vorera, 1 bicicleta circulant per c. Ros de Olano per la vorera, 1 patinet elèctric circulant també per la vorera de Torrent de l'Olla. En fi ... que aquest Ajuntament SI QUE ENS VEN LA MOTO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa