Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ciclistes proposen omplir Barcelona de carrils bici temporals per al desconfinament

Els ciclistes proposen al govern municipal de Barcelona un pla complet per afavorir l’ús de la bicicleta com a opció massiva per als desplaçaments diaris durant el que quedi d’estat d’alarma, la fase de desconfinament i les setmanes immediatament posteriors. El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) ha presentat un document molt detallat amb mesures inspirades en l’experiència de ciutats com “Berlín, Viena o Nova York, que han creat carrils bici provisionals a la ciutat i als seus accessos per promoure la bicicleta i altres modes individuals sostenibles”. 

El BACC proposa, doncs, un nou mapa d’eixos ciclables dins de la ciutat i també de connexió amb els municipis veïns, per tal de “descongestionar el transport públic, reduir la possibilitat de contagi en els desplaçaments urbans i evitar el col·lapse circulatori”. El pla utilitza fonamentalment eines d’urbanisme tàctic, una fórmula de la que els comuns han estat molt defensors el passat mandat. Alguns dels nous carrils bici estarien a plaça Catalunya, on el BACC recorda que no n’hi ha cap; a la Via Augusta, a l’eix Pau Claris – Via Laietana, a Creu Coberta i al passeig Maragall. Per prevenir contagis demanen també “ampliar l’espai per a vianants i ciclistes amb carrils a calçada i ampliar les places d’aparcament per a bicicletes”.

Bicing sí, Bicing no

Com ja va fer divendres passat Més País, l’escissió de Podemos liderada per Íñigo Errejón, el BACC també reclama a Colau que reobri el Bicing. El consistori va tancar aquest servei públic davant la incapacitat de garantir la desinfecció de cada bicicleta entre ús i ús. Precisament aquest dilluns el sindicat CGT ha demanat que no torni a obrir el Bicing fins que acabi l’estat d’alarma i hi hagi “garanties” per als treballadors.

“La resposta a aquesta crisi passa per garantir el distanciament social i les administracions es troben davant el repte d’evitar aglomeracions i el retorn a xifres
intolerables de contaminació”, ha advertit el president del BACC, Carles Benito, en un comunicat. “La bicicleta ha resultat ser el vehicle més segur per evitar la propagació del coronavirus en els desplaçaments urbans”, ha assegurat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: magrab a abril 21, 2020 | 02:42
    magrab abril 21, 2020 | 02:42
    I la gent gran? Ningú te interés en el perill per a ells d'aquests canvis?
  2. Icona del comentari de: I el bicing? a abril 21, 2020 | 10:32
    I el bicing? abril 21, 2020 | 10:32
    De moment la senyora Colau té el bicing tancat. Una decisió presa per una colla d'ineptes, que només fan que crear problemes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa