Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els carrils bici nous que estrenarà Barcelona pròximament
  • CA

Aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ha posat xifres a l’ús que els ciutadans fan de la xarxa de carril bici. Segons dades municipals, a la ciutat es realitzen 220.000 desplaçaments diaris en bicicleta o patinet, un 11% més que fa un any. El consistori, a més, diu que en els 9 trams que s’han estrenat recentment, ja comptabilitzen 24.000 usos cada dia.

Que el govern municipal vol ampliar la xarxa de bicis i que aquest sigui un dels grans mitjans per desplaçar-se no és cap secret. Als 9 carrils incorporats aquest 2022, entre els quals destaca el de l’avinguda Paral·lel o el nou del barri de la sagrera, cal afegir 4 nous que estan actualment en obres i 5 més que ja estan planificats.

Avinguda Vallcarca

El carril bici a l’avinguda Vallcarca, entre el carrer d’Esteve Terrades i la plaça de Lesseps és un dels que a hores d’ara s’està construint. Serà en sentit ascendent i unidireccional, i se situarà a tocar de la vorera. Aquesta intervenció permetrà connectar la plaça de Lesseps amb el tram de carril bici ja existent a la pròpia avinguda Vallcarca.

Avinguda Diagonal

L’avinguda Diagonal és una de les principals artèries d’entrada a la ciutat. Les obres actuals afecten entre l’Escola Universitària d’Empresarials i el Parc de Cervantes. Primer de tot el carril ocuparà a la vorera per després baixar a la calçada

Carrer de Cantàbria i Santander

S’està ampliant la xarxa dels carrers de Cantàbria i Santander entre Mallorca i Ca n’Oliva, que obtindran dos carrils unidireccionals. En alguns trams s’eliminarà un carril de circulació actual.

Via Augusta

Les obres permetran incorporar un nou tram de carril bici, entre el carrer Laforja (o l’Avinguda Riera de Cassoles) i Ganduxer, i, posteriorment, a principis de 2023, començaran les tasques per habilitar el tram entre Ganduxer i Dolors Monserdà, que forma part dels projectes dels pressupostos participatius.

Cinc actuacions més en un futur

La xarxa s’ampliarà amb cinc trams més on encara no han començat les obres, tot i que ja estan dissenyats. Aquests són els carrils bici del carrer de Mallorca, entre el carrer de Clot i el carrer de Cartagena; el del carrer d’Independència, entre Meridiana i Sant Antoni Maria Claret; a la Gran Via, entre la plaça d’Espanya i la plaça Cerdà; el tram que va del passeig de Maragall-Rosselló-Freser; i per últim, el de la ronda de Sant Pere, entre Girona i Roger de Llúria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a gener 15, 2023 | 19:19
    Fran BCN gener 15, 2023 | 19:19
    Més frikades inutiis de la Kolau. Sembla que per la zona alta i en carrers de pujada, hi ha una demanda brutal de carrils bici, clar hi viu gent gran...i NO és sortida de BCN. Sou uns genis i el RACC com sempre, de perfil, cap incidència

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa