Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calvet retreu a Aena que condicioni la connectivitat àeria catalana a l’ampliació del Prat
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha acusat el president d’Aena, Maurici Lucena, de “reduir el futur” de la connectivitat aèria de Catalunya a l’ampliació de l’aeroport del Prat. En un tuit, Calvet respon a la posició de Lucena en una entrevista a La Vanguardia en què ha afirmat que el creixement econòmic de l’aeroport quedarà limitat “si no hi ha ampliació, perquè la interconnexió d’un aeroport és una variable fonamental en l’atracció de talent internacional”.

Preguntat per si l’Aeroport de Barcelona perdria competitivitat enfront del de Madrid sense l’ampliació, Lucena ha respost que sí, davant el que Calvet ha replicat que el resta competitivitat és que les decisions que l’afecten “les prengui Madrid quan i com li ve en gana, i no la societat catalana”.

El conseller ha defensat que hi ha inversions pendents i temes lligats a la seva gestió “que són determinants i que no es volen abordar des de fa anys”, i ha afegit que no es pot afirmar que Europa estarà d’acord amb l’ampliació si es donen compensacions ambientals.

Calvet també ha remarcat que Europa “pregunta per què no s’han executat les compensacions promeses amb la tercera pista, quan han passat més de 15 anys des de la seva inauguració”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa