Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prova pilot del servei de bus a demanda a Torre Baró i Vallbona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat aquest dilluns la prova pilot del servei de bus a demanda en diferents barris del districte de Nou Barris. Aquest sistema substitueix la línia 180 i es provarà durant els pròxims sis mesos per determinar la seva viabilitat i el grau de satisfacció dels veïns de la zona.

Segons ha informat el consistori barceloní, el servei impulsat en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) compta amb un total de 34 parades repartides pels barris de Vallbona Sud, Ciutat Meridiana, Torre Baró i Trinitat Nova. A diferència de les línies regulars, els usuaris d’aquest sistema poden informar amb antelació de quins són el punt i l’hora en què volen ser recollits i on baixaran.

Aquest funcionament permet oferir als veïns d’aquesta zona una flexibilitat per ajustar-se a la conveniència del passatge. Els punts de parada estan distribuïts de forma que apropen els ciutadans als principals equipaments i serveis dels barris.

Un sistema intel·ligent

La iniciativa -que s’ha batejat amb el nom de El Meu Bus Torre Baró Sud – Vallbona Sud- es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les diverses sol·licituds d’ús perquè els conductors s’ajustin a les peticions i necessitats del passatge. Les reserves s’han de realitzar amb un mínim de 10 minuts, si bé una major antelació ajuda a garantir l’òptima prestació del servei. En aquest sentit, TMB i l’Ajuntament han posat en marxa una campanya informativa per explicar els veïns el funcionament del servei i els avantatges del transport de proximitat a demanda.

El nou sistema també permet cancel·lar de forma senzilla una reserva, consultar l’historial, marcar parades favorites, rebre els avisos d’alteració del servei o conèixer el temps d’espera fins a l’arribada del bus demanat. Una vegada finalitzats aquests primers sis mesos de prova pilot, les autoritats avaluaran els resultats per comprovar la viabilitat del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa