Buch defensa les motos després de l’anunci municipal de multes per aparcar a la vorera

El conseller d'Interior subratlla que aquest vehicle "forma part de l'estratègia de mobilitat del país" i "ajuda a reduir la densitat del trànsit"

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha sortit en defensa de les motocicletes després de l’anunci del govern d’Ada Colau, que vol reduir la presència d’aquests vehicles a les voreres de Barcelona. Ha asseverat que “la motocicleta forma part de l’estratègia de mobilitat d’aquest país” perquè “ajuda a reduir la densitat del trànsit i l’emissió de partícules” contaminants.

Així, ha advertit que el departament que dirigeix presentarà enguany “una estratègia concreta cap als motoristes” davant l’augment de víctimes el 2019, basada en oferir-los assessorament i ajuda per millorar la conducció. “No anirem cap a una estratègia més restrictiva”, ha dit Buch, que tot i així ha afegit que respecta “l’autonomia municipal”. 

JxCat ja havia sortit en defensa de les motocicletes al consistori i en campanya electoral, en contraposició al posicionament dels comuns. La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, va defensar per exemple una moratòria de dos anys per a les motocicletes afectades per la Zona de Baixes Emissions i que el consistori ajudés als barcelonins a canviar-se la moto tradicional per una d’elèctrica.

Nou comentari