Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch defensa les motos després de l’anunci municipal de multes per aparcar a la vorera
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha sortit en defensa de les motocicletes després de l’anunci del govern d’Ada Colau, que vol reduir la presència d’aquests vehicles a les voreres de Barcelona. Ha asseverat que “la motocicleta forma part de l’estratègia de mobilitat d’aquest país” perquè “ajuda a reduir la densitat del trànsit i l’emissió de partícules” contaminants.

Així, ha advertit que el departament que dirigeix presentarà enguany “una estratègia concreta cap als motoristes” davant l’augment de víctimes el 2019, basada en oferir-los assessorament i ajuda per millorar la conducció. “No anirem cap a una estratègia més restrictiva”, ha dit Buch, que tot i així ha afegit que respecta “l’autonomia municipal”. 

JxCat ja havia sortit en defensa de les motocicletes al consistori i en campanya electoral, en contraposició al posicionament dels comuns. La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, va defensar per exemple una moratòria de dos anys per a les motocicletes afectades per la Zona de Baixes Emissions i que el consistori ajudés als barcelonins a canviar-se la moto tradicional per una d’elèctrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa