Barcelona suma una nova parada de metro: Ernest Lluch, a la L5

Rosa Lluch: "Una estació de metro és una mostra de màxima equitat i d'igualtat entre tots els ciutadans d'un país"

La línia 5 del metro guanya aquest diumenge una estació més, la d’Ernest Lluch. Està situada entre Pubilla Cases i Collblanc i potenciarà l’efecte xarxa com a punt d’intercanvi amb el tramvia. A la inauguració hi ha assistit una de les filles del polític socialista, Rosa Lluch, que ha considerat que “una estació de metro és una mostra de màxima equitat i d’igualtat entre tots els ciutadans d’un país. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que cada nova estació de metro “és un pas més” en la lluita contra el canvi climàtic i ha destacat que l’obertura d’una estació suposa un estalvi de 673 tones de CO₂ anuals. A més, ha defensat la necessitat de potenciar el transport públic enfront del vehicle privat.

Rosa Lluch ha agraït a les institucions públiques que després de més de vint anys de l’assassinat del seu pare se’l segueix recordant amb carrers, places, escoles i biblioteques. A més ha recordat que Ernest Lluch deia que “el veritable socialisme és la plena llibertat i igualtat” tot afirmant que una estació de metro és un clar exemple d’aquests valors com també ho són “les escoles públiques i els centres de salut que “estan patint perquè alguns de nosaltres no els estem ajudant a fer la seva feina”.

Per la seva banda, Aragonès ha fet èmfasi en el fet que l’estrena d’aquesta nova estació els “permet parlar d’equitat i igualtat d’oportunitats per contribuir a tenir un país millor”. “Cada estació de metro que obrim, cada passatger que traiem dels vehicles de combustió i el posem al transport públic, és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic”, ha destacat.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha destacat la importància d’aquest nus de transport ferroviari i d’autobús per a la mobilitat dels ciutadans de Barcelona, l’Hospitalet i el Baix Llobregat. “L’arribada d’aquesta estació és una peça clau de la mobilitat que afavorirà la intermodalitat metropolitana, és un pas més en el compromís i la col·laboració entre territoris per potenciar a través del metro, un transport públic ecològic, accessible, respectuós i sostenible”, ha resumit.

Alarcón ha aprofitat l’ocasió per agrair la confiança dels ciutadans, el treball de tots els operadors i l’esforç dels treballadors de TMB, que han fet possible “la recuperació del 70% del passatge” després de la pandèmia i la “millor valoració històrica atorgada al servei de bus i metro dels darrers 15 anys”.

En la seva intervenció, el vicepresident Jordi Puigneró ha destacat que l’estació Ernest Lluch “és una inversió de futur” i ha subratllat que la línia 5 de metro és la segona més utilitzada de la xarxa, ja que té 27 estacions i 100 milions de passatgers anuals. En aquest sentit ha remarcat que un dels principals objectius del seu departament és “descarbonitzar” Catalunya, cosa que els permetrà fer el transport públic. A més, ha aprofitat l’ocasió per tornar a demanar a l’Estat “el traspàs de les competències en la gestió d’infraestructures” tot justificant que aquest àmbit es pot gestionar “molt millor” des de la proximitat.

La nova estació de metro començarà a funcionar aquest diumenge a les tres de la tarda i per celebrar la seva obertura s’ha creat un bitllet especial de dos viatges que es distribueix gratuïtament aquest diumenge als accessos de l’estació. Com a curiositat destaca que una andana està situada dins del terme municipal de Barcelona i l’altra al de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta nova parada donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro i la vintena de l’Hospitalet de Llobregat. Les obres d’aquesta estació han suposat una inversió de 17,8 milions d’euros. Es preveu que diàriament utilitzaran la nova estació d’Ernest Lluch uns 15.000 viatgers. Un 15% d’aquests faran intercanvi amb el tramvia.

Nou comentari