Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona prova a Glòries un paviment fotovoltaic que genera electricitat
  • CA

La plaça de les Glòries és l’espai escollit per l’Ajuntament de Barcelona per fer una prova pilot amb un nou tipus de paviment que genera energia elèctrica. La idea del consistori, que ha destinat 30.000 euros a la iniciativa, és buscar solucions enginyoses que permetin produir electricitat a través d’infraestructures ja construïdes.

En aquesta prova, els tècnics col·locaran 50 metres quadrats de paviment generador fotovoltaic desenvolupat pel grup empresarial Sorigué en una parcel·la a l’avinguda Diagonal 254, a l’entorn de la plaça de les Glòries, que es destinarà a fer-hi una plaça. S’ha triat aquest emplaçament perquè és “un espai representatiu de la ciutat, però un caràcter provisional”.

En aquesta parcel·la de 50 metres quadrats es podrien generar uns 7.560 KWh/any, l’equivalent al consum energètic de tres llars, i estarà connectada en mode autoconsum a un punt de Bicing pròxim. El paviment incorpora un cablejat elèctric i un vidre molt resistent i antilliscant que es col·loca a sobre dels mòduls generadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa