Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona lidera l’adquisició de bitllets gratuïts de Renfe
  • CA

Els bitllets gratuïts de Renfe han fet furor a la capital catalana. La demarcació barcelonina ha estat el territori de l’estat espanyol on s’han expedit més abonaments durant el primer dia amb aquests tiquets disponibles. En concret, la companyia ha confirmat que s’han demanat un total de més de 25.000 bitllets.

Segons les dades facilitades per Renfe, a tot l’estat espanyol s’han adquirit gairebé 92.000 abonaments gratuïts tant per al servei de Rodalies com per als trens de mitja distància, dels quals més d’un terç han estat sol·licitats a la demarcació de Barcelona. L’altre territori on s’han expedit més tiquets ha estat Madrid, amb un total de prop de 20.200 bitllets.

Pel que fa al mètode utilitzat per poder adquirir aquests abonaments, gairebé el 65% dels tiquets es van obtenir a través de la pàgina web de la companyia o de l’aplicació i només el 35% es van expedir directament de les màquines d’autovenda o a les taquilles de les estacions de Rodalies.

Com adquirir els bitllets

Les persones interessades aconseguir tenen dues opcions principals per poder adquirir aquests abonaments bonificats al 100%. Per una banda, els usuaris poden comprar aquests bitllets de manera telemàtica a través de l’aplicació oficial de la companyia Renfe o de la pàgina web, on caldrà aportar tota una sèrie de dades com el número de DNI o el telèfon de contacte que ja es podien anar emplenant des del passat 8 d’agost. Un cop realitzar el tràmit, els passatgers rebran un codi QR que podran descarregar i que els servirà per accedir a les estacions o obtenir el tiquet físic.

Per altra banda, els usuaris que ho prefereixin poden obtenir els abonaments de manera presencial a les màquines d’autovenda ubicades a les diferents estacions de la xarxa de Rodalies o a través de les mateixes taquilles. En aquest darrer cas, els interessats hauran de presentar a l’operador el seu document d’identitat, ja que el número que figura en aquest es gravarà en els bitllets juntament amb el telèfon mòbil del passatger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa