Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, la tercera ciutat amb l’abonament de 10 viatges per al bus més car d’Espanya
  • CA

Barcelona és la tercera ciutat d’Espanya amb el bonus de 10 viatges d’autobús més car d’Espanya amb un augment de 11,3% respecte a 2019, amb un preu de 1,14 euros per viatge en l’actualitat, segons un estudi de Facua. L’estudi analitza les capitals de província –excepte Pontevedra, que no compta amb un sistema d’autobús urbà com a tal– més Ceuta i Melilla. En total, 51 ciutats. I en aquest rànquing, Barcelona només es troba per darrere de Madrid i Sant Sebastià, han informat en un comunicat aquest divendres.

La capital catalana fa almenys cinc anys que està entre les ciutats amb el preu elevat en aquesta categoria, a més de ser la ciutat amb el bitllet senzill més car amb un preu de 2,40 euros; destaca que en el conjunt d’Espanya la pujada més gran en el bitllet senzill s’ha experimentat a Lleida, amb un 45% més i amb un preu de 1,75 euros.

Malgrat aquestes pujades, l’abonament mensual a Barcelona ha experimentat una gran caiguda: ha passat de costar 54 euros en 2019 a tenir un preu de 40 euros (un 25,9% menys), incloent les bonificacions incorporades com la gratuïtat del bus fins als 16 anys o diferents bonus multipersonales.

L’associació destaca també l’esforç d’alguns serveis de transports urbans per a unificar títols de transport i permetre als usuaris utilitzar una única targeta en autobusos i altres mitjans de transport, com a trens de proximitat, metro (en el cas de comptar amb aquest servei) o en autobusos interurbans, com és el cas de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa