Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fa un esprint per pacificar entorns escolars
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona pacificarà aquest mes de juliol més d’una cinquantena d’entorns de col·legis perquè disposin d’un espai urbà pacificat. Concretament, a partir de principis de juliol, amb el curs escolar ja finalitzat, el consistori començarà les obres previstes en 56 entorns escolars i la resta fins a arribar als 75 s’aniran executant abans que acabi l’any, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Entre les pacificacions de l’any passat (26), les previstes per a aquest (75) i les que es contemplen realitzar l’any que ve (54) s’arribarà a 155 centres educatius i 58.052 alumnes, amb una inversió d’uns 11,2 milions d’euros. Aquestes actuacions suposen una canvis en l’ús de l’espai públic i, a causa de les pacificacions de l’any passat i d’aquest, s’eliminaran 14 carrils de circulació i 17 carrers amb prioritat per al vianant, i es guanyaran 14.150 metres quadrats d’asfalt que passaran a ser espais d’estada amb bancs i elements de joc.

Respecte a 2022, el govern municipal està treballant en la definició dels projectes de les 54 escoles triades, que inclouen fins a 22.460 alumnes, a través de procés participatius amb els propis centres per elaborar els projectes, que preveu tenir-los elaborats a la fi d’enguany per a començar les obres el pròxim estiu. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha destacat que amb aquestes obres s’avançarà “cap a un model urbà que posa les escoles, el lloc on els nens i nenes passen més hores del dia, al centre“. “Amb actuacions com aquestes protegim els nostres nens i nenes del trànsit, dels accidents i de la contaminació i preparem la ciutat per al futur”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa