Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ATM mantindrà congelades les tarifes del transport públic
  • CA

El vicepresident de la Generalitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità, Jordi Puigneró, ha anunciat que l’ens congelarà les tarifes del transport públic per l’any que ve. Puigneró ho ha avançat després d’una visita a la COP26 de Glasgow. “La lluita contra el canvi climàtic passa per descarbonitzar la mobilitat”, ha assegurat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia reclamat a l’ATM que congelés un any més els preus. En una entrevista a eldiario.es, Colau assegurava que una pujada de preus “no seria acceptable” i ha exigit al govern espanyol i a la Generalitat que augmentin el finançament de l’ATM en un moment en el qual el transport públic encara no ha recuperat el nivell de viatgers anteriors a la pandèmia.

El govern espanyol ha optat per congelar la seva aportació a l’ATM, que en els últims dos anys ha estat de 109 milions d’euros, i no preveu partides extraordinàries a l’esborrany dels pressupostos generals de l’Estat. Aquest 2021 les tarifes del transport públic es van mantenir estables després que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya acordessin congelar els preus per l’impacte de la crisi econòmica provocada per la Covid-19.

Colau també ha assegurat que troba a faltar un pla de la Generalitat per “reforçar el transport públic en l’àmbit metropolità”, ja que la majoria dels desplaçaments que es fan en cotxe a Barcelona són de persones que entren a la ciutat a treballar. L’alcaldessa ha assegurat que les inversions pendents a Rodalies des de fa anys són una “vergonya” i ha exigit al govern espanyol que corregeixi la “desinversió històrica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa