Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activat l’avís per contaminació a Barcelona
  • CA

L’alt nivell de partícules en suspensió ha fet activar l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica. L’Ajuntament i l’AMB han activat el protocol d’actuació en la fase preventiva, donat que 2 estacions de mesurament de la Zona de Protecció Especial van superar aquest dilluns el valor de mitjana de 50 µg/m³ diaris de PM10 i no hi ha previsió de millora per les properes 24 hores. L’episodi afecta a la capital catalana i a 39 municipis de la seva conurbació metropolitana.

El protocol suposa un seguit de restriccions a les obres de construcció i recomanacions a la població general. Així, l’obra pública municipal no pot generar pols i la resta d’obres hauran de controlar i reduir la generació de pols, que són un tipus de partícules en suspensió. També s’incrementarà el reg en carrers, places i parcs que no estiguin pavimentats amb asfalt. I els serveis de neteja i de jardineria no podran usar bufadors, que aixequen la pols del terra.

Pel que fa a la població general, l’Ajuntament demana prioritzar els moviments a peu o en bicicleta, circular per carrers menys transitats i en hores vall de trànsit. Així mateix, els veïns han d’optar també pel transport públic en lloc del privat. En cas que sigui imprescindible desplaçar-se en cotxe, moto o furgoneta, el protocol insta als usuaris a compartir trajecte o fer la ruta intermodal amb una part en transport públic.

A casa i a l’oficina cal moderar la potència de la climatització, que també genera partícules en suspensió. Així mateix, convé ventilar l’habitatge en hores de menys trànsit si dóna a carrers de molta circulació, perquè un nivell tan alt de partícules és poc saludable. Per la mateixa raó és millor evitar l’exercici físic intens a l’exterior mentre duri l’avís preventiu. Encara han d’anar amb més compte les persones vulnerables a la contaminació, per exemple les que pateixin malalties respiratòries o cardíaques, les embarassades, la gent gran i els infants menors de tres anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa