Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ATM elimina els títols clàssics i crea una T-Mobilitat de cartró

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit traspassar els títols integrats T-usual, T-casual, T-familiar i T-grup a la T-Mobilitat i ha anunciat que crearà una nova targeta de cartró que valdrà mig euro inicialment, tindrà un xip per validar sense contacte i serà recarregable. La principal diferència amb els bitllets de plàstic i l’aplicació mòbil (que no desapareixeran), és que la nova targeta serà anònima, ja que no estarà vinculada a les dades de ningú, a excepció de la T-usual.

El director general de l’ATM, Pere Torres, ha detallat que aquest sistema “sempre” ha estat previst i que ajudarà que els usuaris esporàdics no es trobin “en una situació d’indefensió” si no estan registrats al sistema quan arribin a una estació. Amb el nou model, no caldrà estar donats d’alta la T-mobilitat, tampoc disposar de l’app ni de la targeta de plàstic.

Ara bé, malgrat que la targeta de plàstic i la de cartró conviuran, l’ATM ha avisat que no totes dues tindran els mateixos avantatges. L’opció de plàstic permetrà recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori i fer gestions en línia; en part, perquè aquesta sí que està vinculada digitalment a l’usuari. En l’opció de cartró, però, es perdrà l’import dels viatges pendents en cas de pèrdua o robatori.

El director general de l'ATM, Pere Torres, ha concretat que les targets actuals seran vàlides fins al fener de 2024 | Luis Sibils (ACN)
El director general de l’ATM, Pere Torres, ha concretat que les targets actuals seran vàlides fins al fener de 2024 | Luis Sibils (ACN)

Nova campanya informativa i inici del nou model de cara a l’any vinent

La idea de l’ATM és començar una campanya per informar del canvi als usuaris del transport públic, conscient que el nou model “implica un canvi d’hàbits en la manera de comprar i validar” els títols. La substitució dels títols de cartró clàssics, els que utilitzava pràcticament tothom fins ara, es canviaran de forma automàtica a les màquines d’autovenda, si bé els responsables del servei encara no han detallat quan es farà.

Sigui com sigui, el nou sistema està previst que sigui una realitat abans d’acabar l’any. Igualment, les targetes antigues que estan vigents actualment seran vàlides fins al 15 de gener del 2024.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jomateix a setembre 14, 2023 | 18:59
    Jomateix setembre 14, 2023 | 18:59
    Si la tarja s ha pagat mitjançant pagament tpv es un abus tipic espanyol que no vulguin retornar els viatges quan es pot fer la traçabilitat i acreditacio de la adquisicio. I es fan dir servei public…pero son com una corporació d Energia o telefonia..focalitzant la recaudació en majors de 50 que no son natius digitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa