Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriben els tests de Covid-19 a la plantilla de metro i bus
  • CA

La plantilla de metro i bus rebrà tests de Covid-19 per determinar si tenen la malaltia o si l’han passat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) començarà a fer les proves als treballadors la setmana que ve. Ho farà amb les PCR-RT, que són les més fiables, i el resultat es coneixerà en entre 12 i 24 hores, segons informa TMB en un comunicat. Els tests es faran en un laboratori i les mostres s’agafaran pel nas. 

La prova es farà als empleats que estan treballant aquests dies i que, “durant la jornada laboral”, tinguin febre o símptomes compatibles amb la malaltia. També es facilitaran tests a tots aquells que hagin un “incident amb contacte estret” sense mesures de protecció amb una persona simptomàtica.

A partir de l’11 de maig començarà un altre tipus de prova, les de detecció d’anticossos, que serveixen per determinar si la persona ha estat portadora del virus. Es fa mitjançant analítica de sang i el resultat es coneix en entre 24 i 48 hores. Aquesta prova es farà als treballadors considerats casos “confirmat o probable” que tornin a treballar després del període de quarantena. 

TMB ressalta que, dels 8.200 integrants de la plantilla, només un està ingressat per Covid-19. Un conductor de bus va morir i 63 empleats han estat donats d’alta. 474 treballadors han acabat la quarantena sense símptomes i han tornat a la feina. Un 12,9% dels empleats està a casa perquè és membre de grup de risc o perquè són dones embarassades o en període de lactància. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa