Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriben les pantalles interactives als autobusos turístics
  • CA

Passatgers de l’autobús turístic barceloní podran interactuar, a través de tecnologia 5G, amb pantalles transparents que complementaran la ruta. Així, mentre recorren Barcelona, els usuaris dels autocars podran obtenir informació sobre els edificis, monuments o llocs pels quals estan passant en aquell moment. És una prova que ja s’ha mostrat efectiva gràcies a la col·laboració del grup Mediapro, Telefónica i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Es tracta del primer projecte de realitat augmentada 5G que permet als passatgers d’un autobús turístic visualitzar continguts immersius a la finestra davantera del vehicle, de manera superposada al paisatge o als monuments que observen mentre realitzen un tour. Així, durant el trajecte, es podrà aprofundir de manera digital en el coneixement sobre l’antic parc d’atraccions, la zona olímpica, les exposicions del CaixaFòrum, les obres del Teatre Lliure o el Mercat de les Flors. 

El Grup Mediapro ha dissenyat l’experiència, seleccionat i generat tota la informació turística dels punts clau i desenvolupat el software i els continguts de realitat augmentada. També s’ha encarregat de la instal·lació de les pantalles transparents d’última generació als autobusos turístics. Telefónica, mentrestant, ha disposat una xarxa d’alta velocitat 5G que proporciona grans amplades de banda de baixada i pujada. Això permet “la millora de la qualitat dels continguts, la massificació del consum en mobilitat, els continguts hiperlocals, i les retransmissions a temps real”, detalla el comunicat conjunt dels tres actors implicats.

Per la seva part, TMB ha habilitat dos autobusos turístics per fer possible l’ús d’aquesta tecnologia. D’aquest mode, s’exploraran noves possibilitats perquè a la vivència turística i cultural del BBT se li sumin nous atractius. En aquest cas, aquells que permeten enriquir, gràcies a la realitat augmentada, un major coneixement de l’entorn pel qual s’està desenvolupant el viatge a bord de Barcelona Bus Turístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa