La Barceloneta és el barri mariner per excel·lència de Barcelona i, també, un dels més populars i carismàtics. Tot i que és al cor de la ciutat, no hi ha una parada de metro arran de mar ni al centre del barri. Tot i així, està ben comunicat en transport públic: milers de turistes i barcelonins s’hi atansen amb la boca de metro més propers i diverses línies de bus. Sobretot, en temporada alta.

La manera més ràpida d’arribar-hi és agafar la línia de metro L4 de Barcelona, de color groc. Un cop al metro, baixar a la parada de Barceloneta i sortir per la Plaça Pau Vila. Des de la sortida del metro fins al centre del barri només cal caminar 8 minuts. La línia de platges és ben a prop també, poc més enllà.

De carrers estrets i tancats, façanes enfosquides per la sal de la mar, vaixells que descarreguen al capvespre i olor de Mediterrani, el barri ens recorda el típic poble pesquer de la costa catalana. Situat al districte de Port Vell, és una zona carregada de màgia i història amb molts atractius.

L’estel ferit, situat a la sorra de la platja de Sant Miquel

Què visitar a la Barceloneta?

Aquest antic barri obrer que limita amb diferents platges, el Port Vell, la Ribera, l’estació de França i el Port Olímpic, va modernitzar-se arran la construcció de la Ciutadella, quan els veïns de la Ribera van haver de traslladar-se allà. Amb els Jocs Olímpics, el barri va guanyar una nova vida: es van recuperar les platges, es va remodelar el passeig Marítim i el port i es va crear la Vila Olímpica, plena de restaurants i espais dedicats a l’oci. 

Les seves platges són, de fet, les més grans, conegudes i concorregudes de la ciutat. Però per descobrir l’encant del barri, res millor que perdre’s pels seus estrets carrerons, sense rumb ni horaris, per contemplar els edificis antics, les esglésies i els locals que conserven la decoració des de fa gairebé 200 anys. Tot i que el paisatge més pròxim a la mar s’ha modernitzat, el que no canvia, tot i el pas del temps, és que cada dia arriben els vaixells pesquers que descarreguen les seves captures per a subhastar els peixos més frescos, que es poden degustar en qualsevol dels restaurants de la zona.

Altres visites obligades són el Museu d’Història de Catalunya o la Torre del Rellotge, que edificada el 1772 com a far del port, és la construcció més antiga de la zona. També és recomanable agafar el telefèric per a arribar fins al Mirador de Miramar i gaudir de les vistes del port, anar de compres al Maremàgnum, en la zona del Port Vell, veure una pel·lícula als cinemes o submergir-se en el món marí en l’Aquàrium.

Com arribar a la Barceloneta des del Parc Güell

El Parc Güell és, més que un parc, un símbol de Barcelona. Aquesta obra emblemàtica d’Antoni Gaudí és un atractiu turístic que crida l’atenció per la seva singularitat. Després d’una visita al parc, l’estiu demana platja. I el metro és el nostre millor amic. Des del parc de Gaudí, es pot agafar l’L4 a Alfons X, entrant per Ronda Guinardó, fins a la Barceloneta. En trenta minuts estaràs banyant-te a la mar! 

Una alternativa és agafar el bus V19 a la carretera del Carmel amb Ana María Matute, i baixar al passeig Joan de Borbó. La Barceloneta queda a escassos quatre minuts a peu.

Des de la Sagrada Família

Per arribar a la Barceloneta des de la Sagrada Família, es pot anar igualment amb la línia 4 a Verdaguer, entrant al metro pel Passeig de Sant Joan, amb el V19 des de Passeig Sant Joan amb Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, o bé agafant el bus V21 al carrer Lepant amb Mallorca, en direcció al Passeig Marítim, des d’on la Barceloneta queda a deu minuts caminant.

Des de la Rambla

La Rambla es troba a menys de 20 minuts de la Barceloneta, i ofereix diverses connexions per arribar-hi. L’opció més ràpida és agafar el V15 a Plaça Catalunya amb Portal de l’Àngel i baixar al Passeig Joan de Borbó. També el 59, des de la parada de la Font de Canaletes i en direcció a Poble Nou, et deixarà a Pepe Rubianes, a dos minuts a peu del nostre destí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa