La T-Mobilitat tornarà a posar-se prova de manera imminent, ha pogut saber el TOT Barcelona. Es tracta del tercer test que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) planteja per seguir millorant el funcionament inicial d’aquest nou sistema de bitlletatge. La gran novetat de la proposta que s’està ultimant, però, és que serà de pagament. És la primera vegada que s’opta per aquest format, després d’haver repartit targetes físiques en una primera fase i codis per a l’ús de l’aplicació digital en un segon estadi, tot gratuït.

Ara, però, es vol posar en marxa un sistema que oferirà un títol anomenat “T-Usual” d’una zona i que durarà cinc dies des de la primera validació. L’altre aspecte especialment novedós és que es podrà recarregar, apropant la targeta física a les màquines per comprar bitllets. El preu d’aquesta T-Usual serà 3,30 euros, i la intenció és permetre’n la renovació cada cinc dies. Així, en un mes, el cost total del servei seria de 19,80 euros, la meitat del que costa la T-Usual de cartó per al mateix període. Ara bé, per als qui adquireixin la targeta per primera vegada, caldrà sumar-los 2,5 euros d’inversió inicial per sufragar el suport físic de la T-Mobilitat.

El pla de l’ATM és plantejar aquest ús per als usuaris que ja van formar part de la primera prova pilot anomenada T-Mobilitat Primer contacte. Ara bé, també s’habilitaran espais d’alta i distribució de més targetes als punts TMB de les estacions de Sagrada Família i Universitat. Encara no hi ha data oficial anunciada, però es preveu que es pugui posar en marxa en els pròxims dies, expliquen fonts del sector a aquest diari.

Segons es va informar després de la primera fase de la prova pilot, quan es van repartir 4.500 targetes digitals coincidint amb la celebració del Mobile World Congress, en quatre dies es van acumular 22.000 validacions. A més, es va registrar “un percentatge molt elevat de correcte funcionament”, va informar l’Autoritat del Transport Metropolità. També es subratllava que s’havien detectat diverses “incidències”, que ja era l’objectiu de la prova pilot, però no se’n van especificar quines.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Carles BCN a agost 08, 2021 | 22:15
  Carles BCN agost 08, 2021 | 22:15
  El què no em queda clar, es El Preu per viatge....si surt més car que ara, aniré en moto, ho sento...
  • Icona del comentari de: oriol a agost 10, 2021 | 10:17
   oriol agost 10, 2021 | 10:17
   no es compta preu per viatge, es una "tarifa plana" com la t-usual, pots fer tants viatges com vulguis en un període de cinc dies en aquest cas
 2. Icona del comentari de: Guillem a agost 09, 2021 | 15:13
  Guillem agost 09, 2021 | 15:13
  Ja hi ha data (adjunto missatge): Bon dia, La prova s'iniciarà el proper dimecres. Si has participat a proves anteriors, rebràs un email a la teva bústia de correu electrònic per a poder participar. Gracies per la teva col·laboració, Salutacions, T-mobilitat
 3. Icona del comentari de: Empleat ATM a agost 09, 2021 | 15:14
  Empleat ATM agost 09, 2021 | 15:14
  El cost del suport de la T-Mobilitat serà de 2,25€

Nou comentari

Comparteix