Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amplien sis mesos la moratòria de la Zona de Baixes Emissions per a camions i autocars

Els cinc municipis metropolitans que integren la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya han acordat ampliar la moratòria de la ZBE per als vehicles pesants (vehicles N2, N3, M2 i M3) sis mesos més per les circumstàncies econòmiques derivades de la pandèmia. D’aquesta manera, les restriccions entraran en vigor l’1 de gener de 2022 per als camions i autocars petits (N2, N3 i M2), i l’1 de juliol de 2022 per als autocars de transport col·lectiu (M3).

Les administracions consideren que la crisi econòmica “persistent” ha dificultat la renovació del parc de vehicles pesants, amb un cost d’adquisició i uns terminis de fabricació més elevats que altres vehicles.”La ZBE Rondes de Barcelona s’ha adaptat a la situació que estem vivint, per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la Covid-19 i acompanyar la ciutadania i els diferents sectors econòmics en el procés de recuperació”, han assegurat en un comunicat conjunt.

En paral·lel a la ZBE, la nova Llei del canvi climàtic i transició energètica obliga totes les ciutats d’Espanya de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes abans de 2023 com a mesura “essencial” per millorar la qualitat de l’aire. Així mateix, proposa fomentar els desplaçaments sostenibles a peu, en bicicleta o en transport públic.

Nou comentari

Comparteix