Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alstom cedeix a TMB un nou prototip de bus 100% elèctric, que ja circula en fase de proves
  • CA

L’Aptis, un autobús 100% elèctric de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha començat a circular sense passatgers per Barcelona per comprovar com funciona en un entorn urbà real i quina autonomia ofereix, segons ha informat l’empresa metropolitana en un comunicat recollit per l’ACN. El vehicle és una creació d’Alstom, que l’ha cedit a TMB perquè en valori el comportament i els consums segons els desnivells i les diferents condicions de trànsit. Es tracta del novè autobús totalment elèctric –set articulats i dos estàndard– de TMB, que preveu adquirir-ne més per electrificar línies senceres. La primera seria l’H16.

El prototip està des de dilluns en mans del departament d’Enginyeria de Bus de TMB, que ja l’ha sotmès a diferents anàlisis al seu centre operatiu. En els darrers dies l’autobús ja ha estat circulant buit pels carrers de la capital catalana, seguint recorreguts de diferents línies urbanes. Té un aspecte força diferent al de la flota majoritària de TMB, perquè el seu disseny fusiona els conceptes autobús i tramvia, tant a l’exterior com a l’interior. Les mides sí que són estàndard (12 metres de longitud i 2,55 d’amplada) i la capacitat arriba a un centenar de passatgers.

Alstom confia que l’Aptis pugui esdevenir un vehicle de transport públic urbà no contaminant de referència, amb una alta durabilitat que podria superar els 20 anys. Disposa d’una rampa d’accessibilitat universal, espai a l’interior per a cadires de rodes i portes extra amples. Les quatre rodes són direccionats per reduir l’espai que ocupa el bus en maniobrar i girar, aproximar-se a les parades i reincorporar-se després al flux de trànsit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa