Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona i la DGT eviten 500.000 accidents de trànsit

L’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Trànsit (DGT) han evitat 500.000 possibles accidents de trànsit en un any. A través del sistema Autonomous Ready Spain, una iniciativa liderada per aquestes dues administracions, a més del suport de Mobileye (Intel), que ha proveït la tecnologia, s’ha alertat als conductors de potencials col·lisions amb vianants, ciclistes i motoristes.

L’acció consisteix en la instal·lació de dispositius de visió artificial, els anomenats sistemes ADAS, en vehicles privats que circulen sovint per la ciutat. Aquests aparells permeten alertar als conductors en situacions de perill en qualsevol cas i a l’instant, amb l’objectiu de prevenir els accidents, gràcies a la geolocalització i a la incorporació de sensors instal·lats als vehicles.

Les dades conclouen que amb aquests aparells s’han evitat 521.450 col·lisions potencials, 82.000 d’elles amb usuaris vulnerables, com ho són les mateixes persones que van a peu, amb bici o amb moto. En concret, s’han pogut evitar 439.164 col·lisions “per abast”, 73.915 atropellaments a vianants i 8.371 accidents de trànsit amb bicicletes.

El projecte, que s’ha desenvolupat entre l’octubre de l’any 2020 i l’octubre d’enguany, ha servit per elaborar “mapes detallats de zones sensibles”. Per això s’ha arribat a un acord per tal d’incorporar aquests dispositius en 464 vehicles d’11 empreses dedicades majoritàriament al sector del repartiment de mercaderies. Aquests cotxes i furgonetes han fet més 7.300.000 quilòmetres en un any i han radiografiat zones especialment transitades, com l’entrada de Barcelona per l’eix Llobregat i, dins de la ciutat, l’àmbit de la Ronda Litoral i de l’Eixample.

Segons l’Ajuntament, s’estima que el 90% dels accidents de trànsit són causats per errors humans. Des del consistori asseguren que el projecte Autonomous Ready Spain prediu el 80% dels possibles errors del conductor.

Les empreses que participen actualment en aquest projecte són: Seur, Ferrovial, Qualitat Pascual, Fraikin, Alphabet, Endesa, Nacex, Correus, Aquaservice, Integra2, Obremo i Liniadirecta. A més 255 autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) incorporen també aquesta tecnologia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan roca a novembre 20, 2021 | 16:47
    Joan roca novembre 20, 2021 | 16:47
    No feu riure !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa