Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les afectacions a la mobilitat d’aquest diumenge per la cursa de la Mercè

Barcelona ultima els preparatius per a la cursa de la Mercè, una de les activitats més populars de la festa que enguany acollirà més de 5.000 persones i incorpora una cursa per a joves. Un total de 10 quilòmetres que començaran i acabaran a l’avinguda de Maria Cristina i que deixaran afectacions a la mobilitat i talls de carrer que es produiran entre les 6:30 i les 15 hores d’aquest diumenge 17 de setembre.

Els carrers tallats

Durant la celebració de la cursa, entre les 8.30 i les 10.30 hores, l’Ajuntament ha prohibit la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut:

Maria Cristina – plaça d’Espanya – Paral·lel – Calàbria – Gran Via de les Corts Catalanes – plaça de Tetuan – passeig de Sant Joan – passeig de Lluís Companys – Buenaventura Muñoz – Roger de Flor – Pujades – Lluís Companys (andana central) – ronda de Sant Pere – plaça de Catalunya – ronda Universitat – plaça Universitat – ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Viladomat.

El recorregut de la cursa de la Mercè

Limitacions d’estacionament

La cursa també afectarà les persones que desitgin aparcar a prop d’aquests carrers. L’aparcament a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, des de la via d’accés al Mies van der Rohe fins a l’avinguda de Maria Cristina, ha quedat restringit a primera hora d’aquest dissabte i estarà desactivat fins a les 15 hores de demà diumenge. En el cas de Maria Cristina, la prohibició s’allargarà fins a la matinada de dimarts 26 de setembre, ja que l’Ajuntament ha previst en aquest espai altres actes de la Mercè més enllà de la cursa.

D’altra banda, des de les dues del migdia d’aquest dissabte fins a les 13 hores de demà diumenge, també està prohibit estacionar en els següents carrers:

  • Buenaventura Muñoz (costat de mar), des del pg. Lluís Companys fins al c. Roger de Flor.
  • Buenaventura Muñoz – c. Roger de Flor (xamfrà mar – Llobregat).
  • Roger de Flor (costat Llobregat), des del c. Buenaventura Muñoz fins al pg. Pujades.
  • Sepúlveda – c. Viladomat (xamfrà mar – Besòs).

La policia no permetrà posar en moviment tots aquells vehicles que no s’hagin retirat d’algunes d’aquestes zones amb l’objectiu de no interrompre la cursa.

Es preveu que la vaga d'autobusos finalitzi el pròxim 26 de maig / ACN
Afectacions a una trentena de línies de bus / ACN

Restriccions de transport públic

Com és habitual quan hi ha un esdeveniment massiu al centre, TMB recomana fer ús del metro per arribar a la cursa. El servei de bus quedarà afectat pels talls i una trentena de línies veuran modificat el seu recorregut durant el diumenge al matí. Les línies afectades són: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 46, 47, 54, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 120, 121, 141, 150.

Les estacions de Bicing que queden atrapades per la cursa també quedaran anul·lades durant el matí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 16, 2023 | 13:36
    Ricard setembre 16, 2023 | 13:36
    L'enèsim estat de setge a que se sotmet l'Eixample per a gaudi de 4 gats. Demà el concert de botzines i la immobilització del barri arreu abans de les 8 del matí estan garantits. I això més d'una dotzena de vegades l'any: un de cada cinc diumenges de l'any! Vergonyós!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa