Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aeroport de Barcelona recupera el ritme prepandèmia
  • CA

L’aeroport de Barcelona recupera els nivells d’abans de la pandèmia de la Covid-19. Les companyies aèries han programat 20,4 milions de places per la temporada d’hivern, només un 3% menys que l’any 2019. L’any 2020 no es pot agafar com a referència, a causa de les restriccions de mobilitat.

Les xifres són “positives”, diu AENA. Fonts de la companyia alerten, però, que encara hi ha molta incertesa i la programació de seients i moviments “sempre està subjecte a canvis per part de les companyies aèries”.

A més, cal assenyalar que les dades responen al nombre de reserves que han fet les companyies per operar als aeroports, però caldrà esperar als bitllets venuts finalment per conèixer les dades reals de trànsit i ocupació.

L’Aeroport de Barajas a Madrid s’acosta també a les xifres prèvies a la pandèmia, amb un descens tan sols del 3% respecte de l’any 2019, i 27,2 milions de places. En total, les companyies aèries han programat 108,8 milions de seients per aquesta temporada d’hivern als aeroports de la xarxa d’Aena, un 4,2% més que fa dos anys.

A l’estat s’ha incrementat en un 9% l’oferta de seients respecte al 2019, amb més de 41 milions de places amb destinació entre aeroports espanyols. En el mercat internacional, l’increment és de l’1%, amb 67,4 milions de seients. El nombre de moviments programats ha augmentat un 2,3%, amb més de 639.000 operacions comercials previstes.

Una altra qüestió que apunta AENA és que la temporada d’hivern de l’any 2019, l’última abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, va tenir unes dues últimes setmanes de poca afluència, respecte a altres anys. Tot plegat fa que les previsió per aquesta temporada d’hivern s’ajustin més a les xifres d’abans.

Després d’Espanya, els països on les companyies aèries han ofert més seients per a la temporada d’hivern són el Regne Unit, amb 12,4 milions (-5%); Alemanya, amb 9,6 milions (+5%), i Itàlia, amb 6,6 milions (+12%).


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa