Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adif repararà la coberta de l’Estació de França una dècada després dels primers desperfectes

Adif ha licitat les obres per reparar la coberta de l’Estació de França més d’una dècada després de detectar-se els primers desperfectes causats pel deteriorament de bona part del sostre. Segons ha avançat SER Catalunya, el gestor d’infraestructures va publicar aquest dijous el concurs per substituir les plaques del sostre i reparar l’estructura metàl·lica que cobreix les andanes de l’estació.

Les obres costaran uns 4,5 milions d’euros i tenen un termini d’execució de menys d’un any i mig. El projecte inclou arreglar bona part de l’estructura i canviar totes les peces de la coberta, que fa gairebé 20.000 quadrats, malmeses pel desgast del material, els temporals, la proximitat al mar i els excrements de les gavines.

Una dècada de pedaços

En el plec de condicions, Adif reconeix que “des del 2008 s’han produït diversos incidents a causa d’episodis de forts vents que han provocat l’arrencada de part de la coberta, deixant a l’aire l’estructura portant i permetent l’entrada d’aigua fins a les andanes”. Ja en aquell moment es va demanar un informe, que va constatar “el deteriorament i la corrosió” de part de la coberta i de l’estructura secundària i es va realitzar una “intervenció d’urgència” per “minimitzar” el risc per als viatgers.

Però el mal estat de la coberta obligava a fer una intervenció més duradora… que ha trigat 10 anys a materialitzar-se. Segons explica el gestor d’infraestructures, el 2011 es va redactar un projecte constructiu per rehabilitar la coberta, però va quedar en un calaix. El 2016 es va encarregar l’actualització del projecte, que no es va ni arribar a licitar, i el 2018 es va haver de fer una nova “actuació d’emergència” per assegurar l’estructura.

A finals del 2018, convençuts que calia una “reparació de major envergadura que abastés la totalitat de la coberta”, els tècnics d’Adif va demanar una nova actualització del projecte del 2016 per adaptar-lo a la normativa vigent i eliminar els treballs que s’havien dut a terme d’urgència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: eeessiem a juny 11, 2021 | 19:03
    eeessiem juny 11, 2021 | 19:03
    españoles adif como os tratan los trenes van de maravilla bueno los que son catalanes ....se siente ¡¡ vosotros pagais i vosostros los seguis votando .....uno tiene lo que se merece?

Nou comentari

Comparteix