Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adif repararà l’avaria que ha provocat retards a Rodalies durant dues setmanes
  • CA

Adif modificarà el sistema de cablejat entre les estacions de Vilassar i Mataró per evitar més episodis de retards a Rodalies provocats per avaries en aquest punt, que acaben afectant línies com la R1 i la RG1 que circulen per Barcelona. Fonts d’Adif han explicat al TOT Barcelona que es faran “adaptacions al sistema de cablejat” per evitar afectacions. Adif vincula l’avaria amb la pluja.

En les últimes dues setmanes hi ha hagut quatre dies en què Rodalies ha patit retards a causa d’avaries al sistema de senyalització entre Vilassar i Mataró. Fonts d’Adif confirmen a aquest diari que les modificacions s’implementaran en qüestió de “setmanes”. Renfe afirma que l’avaria que Adif vol reparar definitivament ha afectat el servei “gairebé cada dia” des del 19 d’abril.

El problema, expliquen fonts ferroviàries, està en la proximitat del mar a les estacions de Vilassar i Mataró. L’aigua marina ocasiona l’acumulació de sal a l’entorn. La sal és conductora de l’electricitat i, quan plou, el contacte entre l’aigua, la sal i els cables ocasiona una “reacció” en el circuit elèctric. Aquest circuit és l’encarregat de canviar el color dels semàfors que permeten el pas dels trens. La “reacció” fa que el semàfor es posi en vermell, cosa que obliga els trens a aturar-se. Aquesta situació s’anomena “avaria per ocupació de servei”. És així com es provoquen els retards, ja que els maquinistes han de demanar si és segur circular per la via perquè veuen que el semàfor està en vermell. El temps que passa entre que pregunten i se’ls dona permís per seguir conduint provoca retards.

Les mateixes fonts lamenten que Adif va instal·lar un nou sistema de seguretat, anomenat ERTMS, que no estava preparat per a les condicions de proximitat al mar. Ara, Adif adaptarà el cablejat per evitar les afectacions cada vegada que plou. 

Nous retards avui 

Renfe ha informat avui d’un nou retard a les línies R1 i RG1, que circulen per Barcelona, per l’avaria que Adif vol solucionar definitivament en les pròximes setmanes. En aquest cas l’afectació ha començat a les 10:30 hores i ha estat de 20 minuts.

Més notícies
Retards a Rodalies per una avaria que ha afectat el servei tres vegades en una setmana
Notícia: Retards a Rodalies per una avaria que ha afectat el servei tres vegades en una setmana
Comparteix
Fonts de Renfe qualifiquen la situació del "dia de la marmota"
Retards de 20 minuts a les línies R1 i RG1 de Rodalies
Notícia: Retards de 20 minuts a les línies R1 i RG1 de Rodalies
Comparteix
L'afectació està provocada per una avaria que ja es va produir ahir
Retards de fins a 20 minuts a Rodalies per una avaria
Notícia: Retards de fins a 20 minuts a Rodalies per una avaria
Comparteix
L'afectació s'ha produït entre Vilassar i Mataró
Un mareig provoca retards de 15 minuts a Rodalies
Notícia: Un mareig provoca retards de 15 minuts a Rodalies
Comparteix
La indisposició d'un home en un tren a Sants ha causat retards a tres línies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa