Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adeu a la rebaixa del preu dels títols de la T-Mobilitat

S’acaba el període de gràcia amb els bitllets disponibles a la T-mobilitat. A través d’aquest nou sistema de mobilitat fins ara la T-usual i la T-jove tenien un cost de 3,30 euros i 2,20 euros, respectivament, i una validesa de cinc dies. Aquests bitllets a preus reduïts estaven disponibles en aquesta nova funcionalitat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que permet viatjar amb una targeta de plàstic reutilitzable o directament amb la tecnologia NFC dels smartphones.

En aquest sentit, el bitllet que permet viatjar de forma il·limitada durant un mes torna a valdre 40 euros en la primera zona de tarifació. Pel que fa al tiquet que permet als menors de 25 anys fer servir el transport públic (metro, bus, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies), es recupera l’import de 80 euros per la primera zona i torna a tenir una validesa de 90 dies.

La rebaixa dels preus es devia al fet que aquesta tecnologia estava en fase de prova i, per tal de fomentar la participació ciutadana, s’incentivava l’ús d’aquesta modalitat de mobilitat a un cost més econòmic. Des del mes d’octubre més de 55.000 persones fan servir la T-mobilitat de forma habitual a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, informa l’ATM. Segons les mateixes fonts, les validacions acumulades superen els dos milions, amb una mitjana diària de quasi 100.000 viatges en dia feiner. Aquests títols permeten dur a terme trajectes en transport públic entre els 36 municipis que integren l’àmbit metropolità de Barcelona.

La targeta física, més cara

El preu per sol·licitar el títol físic també augmenta. En concret, es duplica. Inicialment, valia dos euros amb 25 cèntims. A partir d’aquest dijous és de quatre euros amb 50 cèntims, el que serà el preu usual. Quant al consum, el 80% dels usuaris ha optat per la T-usual, mentre que la T-jove ha estat l’elecció del 16% dels passatgers.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Chary a desembre 28, 2021 | 00:03
    Chary desembre 28, 2021 | 00:03
    Que pena que no mantengan esos precios, es un abuso lo del transporte!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa