Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau amplia la superilla d’Hostafrancs amb nous carrers pacificats
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat la superilla d’Hostafrancs amb la pacificació dels carrers Rector Triadó i de la Torre d’en Damians, als trams compresos entre Consell de Cent i de la Creu Coberta. Veïns del barri han fet una festa amb jocs infantils, activitats esportives i música per celebrar la fi de les obres de transformació, que han durat quatre mesos i han costat 650.000 euros.

L’actuació ha permès guanyar espai per als vianants amb la implantació de la plataforma única als dos carrers. També s’han aprofitat les obres per fer el soterrament de les línies de baixa tensió, millorar la xarxa de clavegueram i col·locar nou mobiliari urbà. En el cas del carrer Rector Triadó, els treballs han servit per eliminar el carril de circulació i la filera d’aparcament de vehicles, a més de reduir la densitat arbòria, retirant els exemplars en mal estat.

Els veïns d’Hostafrancs han celebrat l’ampliació de la superilla / Ajuntament de Barcelona

A Torre d’en Damians s’ha reurbanitzat el carrer i s’ha eliminat l’aparcament de motos per alliberar espai per als vianants. La pacificació del carrer suposa un guany per a la comunitat educativa de l’escola Joan Pelegrí, a la cantonada de Torre d’en Damians amb Consell de Cent, ja que la porta del centre és un punt on s’acumulen moltes famílies a l’entrada i la sortida dels alumnes. Al voltant de l’escola també s’ha instal·lat senyalització específica per alertar els conductors que estan en una zona de pas.

Hostafrancs està treballant el programa Superilles des del 2014, quan es va constituir el primer grup impulsor per pacificar el barri. Fins ara s’han dut a terme diverses intervencions, com la reurbanització en plataforma única dels carrers Forn, Ermengarda i Miquel Bleach i de les places Pérez Moya, Herenni i Joan Pelegrí. A més, s’ha eliminat la drecera que permetia travessar el barri pel carrer Sant Nicolau des d’Aragó per anar a buscar a Consell de Cent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 11, 2021 | 20:01
    Ricard desembre 11, 2021 | 20:01
    Superilla pacificada= carrers perimetrals embussats
  2. Icona del comentari de: Pepe a desembre 12, 2021 | 01:33
    Pepe desembre 12, 2021 | 01:33
    Sacar el tráfico de unas calles para concentrarlo en otras, Son ideas de mierda,
  3. Icona del comentari de: Porrt a desembre 12, 2021 | 16:14
    Porrt desembre 12, 2021 | 16:14
    Vaya....miseria pero el comerç local....mai mes m.espereu per allá. Adeu
  4. Icona del comentari de: Franck BCN a desembre 13, 2021 | 10:34
    Franck BCN desembre 13, 2021 | 10:34
    Una altra ratonera....pobres veïns, menys mobilitat, més botellons i.inseguretat, que preguntin als.veïns.del Poblenou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa