Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes socials s’inventen una filtració per denunciar l’opacitat de la T-Mobilitat

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) s’ha trobat aquest matí a les xarxes amb una filtració d’una acta amb el seu segell on s’explicava que les empreses adjudicatàries de la T-Mobilitat es feien enrere del projecte i rescindien el contracte pels retards de l’administració. L’alarma ha saltat a les xarxes, amb comptes com el de la regidora Eulàlia Reguant (CUP) repiulant la informació, fins que ATM ha assegurat que aquesta acta era falsa. Minuts després, el mateix compte de Twitter que havia publicat el document, desmentia la informació i presentava una plataforma per denunciar l’opacitat del procés de negociacions i avenç del projecte.

 

 

“Era part d’una acció comunicativa que no ens pensàvem que crearia tant rebombori”, aclareix a aquest diari Francisco Garrobo, del moviment #StopPujades Transport. La nova plataforma que han creat per denunciar el funcionament de les adjudicacions, anomenada t-mobilitat.info, buscar fer visibles els endarreriments i sobrecostos al voltant del sistema de la T-Mobilitat, que s’havia promès que estaria implement pel proper 1 de gener i que a falta de dos mesos es va anunciar la seva demora fins el 2021.

Garrobo denuncia que aquesta campanya també pretèn mostrar a la ciutadania un debat al voltant de la privacitat de les dades personals: “Es vol adjudicar l’explotació de les nostres dades, registrades a través dels nostres moviments amb la T-Mobilitat, a una empresa privada, i això és un perill. Cal que siguin gestionades per un ens públic”.

Per la seva part, ATM ha emès un comunicat refermant la falsedat de la informació i explicant la intenció de denunciar el compte de Twitter – que ja ha esborrat la piulada original – per “falsificació de document oficial”. 

Garrobo, en nom de la plataforma que ha llançat la campanya, ha explicat que l’acció estava programada per ahir però que va decidir anul·lar-se pel descarrilament del a tren a Vacarisses i, igualment, ha volgut demanar “perdó” per les molèsties ocasionades durant l’hora que ha durat el fals document a les xarxes. 

Nou comentari

Comparteix