Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquesta és la zona més cara de Barcelona per viure

La zona de Diagonal Mar de Barcelona és la més cara per viure a la província de Barcelona, amb un cost de 7.523 euros per metre quadrat. Així ho reflecteix l’informe del Mercat de la Vivenda de Luxe a l’estat espanyol fet per Hiscox, empresa que ofereix servei d’asseguradora per a patrimonis alts. L’informe recull, entre altres dades, els preus per metre quadrat per ciutat i els llocs on es concentren habitatges de luxe de més de tres milions d’euros. El rànquing d’aquest tipus d’habitatges el lidera Formentera, amb 9.383 euros per metre quadrat.

L’estudi explica que la província de Barcelona compta amb aproximadament un 6% del total d’habitatges de luxe de l’estat. Tot i ser un dels mercats immobiliaris més controlats, Barcelona és capaç d’atraure inversors d’aquest mercat. Dins de la província, l’informe explica que les principals zones de luxe són Barcelona, Castelldefels i Sitges. En concret, en el perímetre barceloní, la zona més cara per metre quadrat la lidera Diagonal Mar (7.523 €/m2), amb un preu màxim de 4 milions d’euros. La segueixen Pedralbes (6.406 €/m2 i un preu màxim de 25 milions d’euros), La Dreta de l’Eixample (6.267 €/m2 i un preu màxim de 14 milions d’euros) i Sarrià (5.924€/m2 i un preu màxim de 8 milions d’euros). Les altres zones catalanes més cares també formen part de la costa catalana. Es tracta de Sitges i la seva zona Vinyet Terramar i a Castelldefels en destaca l’alt preu per metre quadrat a les zones de La Pineda i Gavà Mar amb preus que ronden els 5.000 per metre quadrat.

Balears i Madrid i Màlaga també apareixen en el rànquing d’habitatges més luxosos de l’estat

Els preus a les zones luxoses d’Illes Balears i Madrid també impacten. A part de l’alta dada dels preus del metre quadrat d’habitatges de luxe de Formentera, també destaquen d’Illes Balears les localitats de Portals Nous, Port d’Andratx i Son Vida (Mallorca), i de Madrid: Recoletos, Castellana i Jerónimos. Els valors d’aquestes zones no baixen dels 7.000 euros per metre quadrat. La província de Màlaga és la que compta amb el 34% del total d’habitatges exclusius de luxe de més de 3 milions d’euros, liderant així el rànquing de l’estat. En destaca l’alt preu dels habitatges a la zona interior de Benhavís i les costaneres Estepona i Marbella.

En declaracions recollides per l’estudi, Eva Peribáñez, directora d’un dels departaments de Hiscox, explica que “el mercat immobiliari de luxe està experimentant un creixement considerable i els patrimonis que decideixen invertir en ell, cada vegada creixen més”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a juliol 20, 2023 | 12:12
    Pere juliol 20, 2023 | 12:12
    Des de quan "Gavà Mar" és de Castelldefels?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa