Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Cinc detinguts al Raval en una protesta pel desnonament d’una família
  • CA

Nou matí de desnonaments, nou matí de tensió al Raval. En aquesta ocasió, un gran dispositiu d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha acabat amb cinc detinguts i càrregues policials, amb cops de porra, contra les persones que protestaven a peu de carrer per evitar l’expulsió d’una família.

Membres del Sindicat d’Habitatge del Raval havien mogut contenidors al centre de la calçada per entorpir la feina de la policia i la comitiva judicial. Els enfrontaments entre veïns i policies durant la protesta han acabat amb cinc detinguts, segons informen els Mossos: dos per llançar objectes contundents des de un sisè pis i tres per coaccions a un veí de la finca que volia sortir de l’edifici on es feia el desnonament per anar al metge i l’hi haurien impedit.

Els Mossos han emmarcat les càrregues en una utilització de la força aplicada “de manera disuassòria” quan els concentrats “impedien per la força i amb molta hostilitat” les tasques dels antiavalots. Segons la policia catalana, els agents han rebut llançaments d’ous, cebes i objectes contundents com fustes i vidres. Els activistes que no han marxat de la porta de l’edifici tot i les peticions de la policia han estat retirats un a un i han acabat denunciats per “desobediència i obstrucció”. A més, els portaveus del Mossos apunten que dos agents han quedat ferits lleus. El Sindicat d’Habitatge del Raval ha respost a l’actuació policial amb un missatge a les xarxes: “Pretenen enterrar-nos a multes i falses acusacions”.

Càrregues que Interior va rebutjar

La família que han acabat desnonat vivia al número 40 del carrer de la Cera i va deixar de pagar la hipoteca l’any 2016, quan la mare es va quedar sense feina i li van pujar la quota 500 euros, expliquen les mateixes fonts. El d’avui era el sistè intent de desallotjament judicial, segons els Mossos.

També se n’han fet ressó de les càrregues a Twitter periodistes com David Melero, que ha explicat, a més, la situació d’una de les familiars dels expulsats i la necessitat de rebre atenció mèdica per la situació límit que s’ha viscut avui al carrer.

Mesos enrere, el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, havia expressat les reticències que li generaven les actuacions dels Mossos amb càrregues davant els desnonaments de famílies vulnerables. En alguns casos concrets, va parlar de “mal als ulls” en veure les actuacions policials, en una entrevista a El Món. Darrerament, però, les friccions entre el moviment per l’habitatge del Raval i els mossos han anat a l’alça. Aquest dilluns mateix, un comunicat dels activistes assenyalava una intervenció policial en un desnonament de divendres passat com “desproporcionada” i “abusiva”. De nou, amb un desnonament d’una família vulnerable dictat per un jutjat com a element central.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Donec Perficiam a maig 13, 2021 | 10:48
    Donec Perficiam maig 13, 2021 | 10:48
    Una vegada més ens demostren que els politics són falsos com una moneda sevillana (que diuen). No es poden deixar les families al carrer. No és just, no és ètic, no és legal (i si ho és, no hauria de ser-ho, i tenim lleis absolutament estupides). S'omplen la boca de paraules buides i ens enganyen als ciutadans cada vegada que la obren. Les families desnonades haurien de fer un scratxe i anar a dormir a casa dels consellers, que no els deixen entrar, doncs plantar els sacs de dormir davant de casa d'ells....Potser aleshores s'en adonarien realment de la crueltat que significa per a les families desnonades i canviarien el xip....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa