Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Victòria judicial del Sindicat de Llogateres contra un gran fons voltor
  • CA

El Sindicat de Llogateres ha aconseguit la primera victòria judicial contra el fons voltor Azora, per incloure clàusules abusives en els contractes de lloguer. Amb el Col·lectiu Ronda al capdavant, el sindicat ha anunciat la victòria com un pas de gegant en la lluita en defensa de l’habitatge i contra les vulneracions cap a qui viu de lloguer. “S’ha acabat la barra lliure, això és l’inici, continuarem perseguint tots els abusos que pateixen les llogateres i fent front els fons voltors”, ha sentenciat en roda de premsa la Carme Arcarazo, portaveu del Sindicat de Llogateres.

Una victòria que beneficiarà altres llogaters

Com ha explicat el Col·lectiu Ronda, la victòria permetrà a altres llogaters acollir-se a la sentència. Es tracta d’una sentència pionera perquè és la primera vegada que un jutjat de l’Estat espanyol condemna la inclusió de clàusules abusives i que generen desequilibris entre arrendadors i arrendataris als contractes de lloguer. A més, per primera vegada, el Sindicat de Llogateres, juntament amb el Col·lectiu Ronda, asseu al banc dels acusats el tercer fons voltor més gran de l’Estat: Azora, companyia matriu de les empreses Lazora, EncasaCibeles i Témpore Properties, que compten amb un total de 13.000 habitatges a tot Espanya i en gestionen 20.000.

Tot va començar l’any 2019, quan centenars de llogateres de 9 promocions d’Azora arreu Catalunya es van organitzar contra pujades de lloguer abusives. La seva lluita va ser la punta de llança per aconseguir la regulació catalana de lloguers. Segons ha explicat el Sindicat, la sentència considera abusives i fraudulentes 9 de les 10 clàusules denunciades com a vulneradores de drets, i obre les portes a canviar el futur de milers de persones que viuen de lloguer i hi estan afectades.

Les clàusules declarades abusives

“Bonificacions fraudulentes”:

Assegurança d’impagament:

Falsa declaració de negociació de les clàusules:

Possibilitat de retenció de fiança

Penalització per demora en l’entrega de claus:

Renúncia a drets en cas d’interrupció dels subministres

Dret de l’arrendador a fer visites periòdiques a l’habitatge per comprovar el seu estat:

No devolució de despeses en cas que l’arrendador incompleixi el contracte

Despeses per incompliment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa