Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns surten al carrer per defensar la Casa Buenos Aires davant l’amenaça de desallotjament
  • CA

Al voltant d’un centenar de persones han sortit als carrers de Vallvidrera aquest divendres al vespre per reivindicar el suport veïnal a l’ocupació de la Casa Buenos Aires, com s’ha batejat a l’edifici modernista que els propietaris volen convertir en un hotel de luxe. Ha estat la resposta dels moviments de defensa de l’habitatge i d’altres col·lectius –entre ells l’Associació de Veïns i Veïnes de Vallvidrera– a una dura decisió judicial que van fer pública el passat dilluns. 

L’Audiència provincial de Barcelona va desestimar el recurs presentat per la defensa de dos activistes de la Casa Buenos Aires, condemnats a una multa. La mateixa sentència, dictada pel jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona, ordenava també desallotjar l’edifici.

Dues de les manifestants en contra de l’enderrocament de la Casa Buenos Aires / ACN – Andrea Figueras

L’espai és propietat de la congregació dels Pares Paüls, que se’l vol vendre. I, de fet, va ser aquesta voluntat, que implicava la demolició de l’edifici, la que va portar a una vintena de joves del districte a ocupar-lo aquest febrer, amb el suport del teixit associatiu dels barris de l’entorn. Des de llavors, el recinte ocupat s’ha convertit en una zona d’activitats obertes al veïnat. 

Durant la marxa d’avui s’han cantat consignes com “mireu que han trobat, un barri organitzat” i s’han exhibit missatges en pancartes com “la Casa Buenos Aires contra el poder eclesiàstic, immobiliari i institucional”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa