Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Raval denuncien que Blackstone desnona dos joves vulnerables d’un antic narcopís
  • CA

Els col·lectius veïnals Raval Rebel i Acció Raval denuncien que el fons immobiliari Blackstone està a punt de fer desnonar dos joves vulnerables que ocupen un antic narcopís del barri. Les entitats que planten cara als traficants els van ajudar a instal·lar-s’hi per acabar amb l’ús reiterat de l’immoble com a punt de venda i consum de droga. Els dos col·lectius han convocat a la premsa dilluns per donar més detalls del cas, però avancen que exigiran a Blackstone paralitzar de forma immediata l’ordre de desnonament i asseure’s en una taula de negociació per concedir un lloguer social als dos nois, els germans Mennana i Oussama.

L’expulsió podria fer-se efectiva per una via judicial molt ràpida, un procés penal, que l’empresa ha aconseguit tirar endavant al Jutjat d’Instrucció 15 de Barcelona. En canvi, critiquen els dos grups, aquest fons inversor i d’altres tenen al barri immobles que s’usen com a narcopisos i que l’actuació de la justícia envers aquestes ocupacions és extremadament lenta. “Una vegada més, tant els fons voltor que concentren bona part del parc habitacional del Raval com el sistema judicial, mostren les seves preferències entre famílies vulnerables i narcotraficants”, lamenten en un comunicat.

“Tant aquest propietari com altres fons d’inversió dels que van aterrar al Raval amb finalitats especulatives, tenen pisos on es manté l’activitat de narcotràfic sense que des dels jutjats s’actuï amb la celeritat emprada en aquest cas”, denuncien. Recorden que “va costar anys” acabar amb el narcopís concret on ara viuen Mennana i Oussama i consideren que és molt millor donar “una finalitat social” a l’immoble i de pas “evitant així el costum dels narcotraficants de reocupar després del desallotjament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa