Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns premis europeus reconeixen les polítiques d’habitatge de Barcelona
  • CA

Les polítiques contra l’especulació tenen premi. Almenys això és el que volen reflectir els European Responsible Housing Awards, uns guardons europeus que han escollit Barcelona com a millor representant del “finançament just per a la sostenibilitat de l’habitatge”, la categoria en què han triomfat les polítiques del govern d’Ada Colau. Els premis estan organitzats per l’associació Housing Europe i la Federació Internacional de Llogaters i s’han convertit en una referència útil per a les principals ciutats del continent a l’hora de mostrar els casos d’èxit, les innovacions i les bones pràctiques. 

En la cerimònia d’aquesta edició, que ha tingut lloc a Lió, el regidor d’Habitatge i Rehabilitació en funcions, Josep Maria Montaner, ha recollit el guardó i ha reivindicat que Barcelona s’hagi convertit “en la ciutat espanyola amb la quota més gran de despesa social en els pressupostos”. Especialment perquè això permet “estar més a prop del nivell europeu en el parc d’habitatges públic” –encara en unes xifres molt llunyanes respecte grans ciutats Àmsterdam, Londres o París–. Alhora, ha apuntat la gran dificultat d’aquests quatre anys de treball que com a contrapartida han assolit “un canvi important en la promoció de la inclusió, en la lluita contra l’especulació, la gentrificació i els desnonaments, i en el lliurament d’habitatges socials i assequibles per a les famílies de renda baixa i mitjana de la nostra ciutat”.

Els European Responsible Housing Awards volen reconèixer les idees exemplars i innovadores en l’àmbit de l’habitatge així com les millors pràctiques que ja s’estan portant a terme en el territori, com ha estat el cas en aquesta ocasió de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB). Entre les mesures impulsades al llarg dels darrers anys i que formen part d’aquest pla, i “gràcies a l’augment de la inversió pública en habitatge i els incentius adequats” segons ha dit Montaner. En aquesta línia d’ampliació del parc d’habitatge assequible, l’Ajuntament ha reivindicat haver adquirit més de 700 habitatges.

Els guanyadors en les altres categories han estat: la ciutat holandesa de Roosendal (innovació i transició energètica), la ciutat italiana de Torí (empoderament d’equips), Berlin (“més que un sostre, el suport a les comunitats per la igualtat d’oportunitats”, categoria en la qual la cooperativa La Borda ha quedat finalista), i la ciutat francesa Villeneuve-Saint-Georges (construcció d’aliances estratègiques i foment de la participació de la comunitat). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa