Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un sindicat d’habitatge, investigat per pressionar el propietari d’un bloc ocupat
  • CA

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona està investigant el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic per coaccions, extorsió, amenaces i organització criminal per pressionar el propietari d’un bloc a la ronda Sant Pere número 56 perquè destinés al lloguer social dos dels pisos que havien ocupat prèviament activistes de l’entitat. Segons avança El País, Paula C. una de les portaveus del sindicat, és l’única investigada formalment per la justícia.

El seu advocat, David Aranda, assegura en declaracions al mateix diari que la denúncia és “desproporcionada” i acusa la propietat d’intentar “criminalitzar” tot el moviment de defensa de l’habitatge que ha sorgit a Barcelona en els últims anys. “Hi ha pressió judicial i policial” per posar els sindicats d’habitatges al punt de mira, ja que el seu elevat grau d’organització els ha permès aturar centenars de desnonaments a la capital catalana.

Ocupació exprés

El cas concret que s’ha portat davant el jutge és l’ocupació del bloc de la ronda Sant Pere, que va tenir lloc durant els aldarulls per la sentència del Procés, l’octubre del 2019. El dia 18, un grup de persones es va despenjar per la façana de l’edifici i va entrar-hi gràcies a l’ajuda d’un llogater que estava a punt de ser desnonant per impagament. Els joves van ocupar quatre pisos, però les alarmes van saltar i el propietari va trucar els Mossos.

Dos dies després, la policia va anar a l’edifici per desallotjar els ocupes, però la resposta veïnal va impedir l’actuació dels Mossos. Segons explica el propietari a El País, el sindicat d’habitatge el va assenyalar públicament publicant el seu nom i cognom i va començar a rebre amenaces. El febrer de 2020 es va produir una reunió entre els activistes i l’advocat de la propietat, que la va gravar i és la base de la denúncia contra la Paula.

A la conversa, els joves acusen la propietat d’especular per haver dividit els pisos amb la intenció de guanyar més diners amb el lloguer. La seva demanda era que se cedissin “dos pisos de lloguer social” –una pràctica molt habitual entre els col·lectius prohabitatge– i, a canvi, els ocupes marxaran de la resta d’habitatges. L’advocat els va respondre que anirien als jutjats per recuperar tots els pisos –com així ha estat, a banda que una de les ocupants ha estat condemnada per un delicte lleu d’usurpació–.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a maig 03, 2021 | 09:23
    FRAN BCN maig 03, 2021 | 09:23
    Ja.era hora que algú atures la.barra amb la què actua aquesta màfia..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa