Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un respir per la Clàudia i els seus sis fills: suspenen el desnonament i tindran un pis temporal

Suspès el desnonament amb data oberta de la Claudia i els seus sis fills –quatre d’ells menors– i un net del pis on viuen al Poble-Sec. La propietat de l’habitatge s’ha compromès a aturar el desallotjament fins el 30 d’abril després que l’Ajuntament de Barcelona s’hagi compromès a garantir la sortida de la família abans d’aquesta data. L’Ajuntament els ajudarà a gestionar un expedient a la Mesa d’Emergències del Consorci de l’Habitatge –que té uns tres anys de llista d’espera–, i fins que no se’ls assigni l’habitatge, se’ls oferirà un allotjament temporal en una zona propera a on vivien fins ara.

El Sindicat del Barri del Poble-Sec han exigit que aquest habitatge de mitja durada sigui a prop de l’actual lloc de residència per assegurar que “no es trenquen els vincles comunitaris” que tenen amb el barri. La Claudia viu amb els seus sis fills i un net a un pis de menys de 50 metres quadrats al carrer Radas de Barcelona, al Poble Sec. Segons explica, ella pagava puntualment el seu lloguer, fins que es va adonar que estava sent estafada i no ho pagava a la propietària de l’habitatge, sinó a una altra persona.

La propietària va engegar el procediment perquè se la desnonés i no va acceptar que la Claudia li pagués el lloguer a ella ni li va voler oferir un lloguer social un cop començada la pandèmia. El desnonament es va fixar pel mes de novembre, però el suport veïnal el va aconseguir aturar. Ara el desnonament estava amb data oberta i es podia produir en qualsevol moment des d’aquest dilluns i durant els propers 15 dies.

Nou comentari

Comparteix