Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge barceloní demana deixar “tota la llibertat del món” a la policia per actuar als desnonaments

El jutge de primera instància a Barcelona Fernando Valdivia ha defensat avui que cal tancar files amb la policia i donar-li més confiança, especialment quan s’han de tirar desnonaments endavant. “En el moment de l’execució, s’ha de dictar una providència en què s’ampliï l’horari a les forces de seguretat de l’Estat de 00h a 00h i que puguin actuar amb tota la llibertat del món”, ha comentat respecte als actuals desallotjaments. Fins ara, les lleis demanen que s’indiqui una hora concreta per executar l’intent d’expulsió. El magistrat, en canvi, s’ha mostrat partidari de fer desnonaments en obert per evitar que les concentracions populars als immobles frenin les ordres judicials.

A més, ha defensat que s’ha de dir als funcionaris que porten el cas “que no hi ha causa de suspensió” perquè si es dubta, les famílies “t’enreden amb nens petits i edats escolars”. Aquestes declaracions les ha fet durant la seva intervenció a una xerrada organitzada per l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i del Col•legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona (COAPI). “Els jutges ens hem de deixar de manies quan hi ha una ocupació il·legal”, ha enraonat.

Vídeo enregistrat sobre l’emissió a Youtube del pefil “Apicatalunya”

En el mateix sentit, Valdivia ha assegurat que ell és als jutjats barcelonins des del 1991 i que, segons la seva experiència, ha pogut comprovar que “okupes per necessitat, n’hi ha molt pocs”. De fet, ho ha il·lustrat explicant escenes que ha viscut ell com a magistrat, arribant al punt d’insinuar que es pot valorar la vulnerabilitat dels ocupants pel seu aspecte físic o el seu telèfon mòbil. “Quan arriben a la vista oral et porten un iPhone de l’últim model. I a més, home, jo tinc panxa, això vol dir que menjo, però ells estan molt llustrosos”, ha rematat.

Vídeo enregistrat sobre l’emissió a Youtube del pefil “Apicatalunya”

El mateix Valdivia s’ha mostrat en diferents ocasions favorable a endurir els processos de desnonament i ha criticat la classe política per no donar-hi suport. “El problema no està en els jutjats sinó en la covardia dels polítics”, ha reblat, per després matisar-ho. “El polític té un complexe de mejor no meneallo i passa la pilota a la jurisdicció”, ha insistit. A més, ha defensat que les ocupacions il·legals d’un pis suposen “una lesió injusta al dret de propietat en què no hi ha situació prèvia de causa justa d’ocupació i que, per tant, no es pot aplicar la llei de protecció ni tampoc de vulnerabilitat social perquè són termes antitètics”.

Per últim, ha assegurat que “Espanya és l’únic país de la Unió Europea que té desconfiança a la policia”.

A la xerrada hi participaven representants d’APIs, lletrats, mediadors i també el director de Desokupa, Daniel Esteve –tot i que finalment no ha intervingut perquè ha hagut d’anar-se’n per una urgència. Les administracions, segons ha expressat l’organització de l’esdveniment, no han format part d’aquesta trobada per motius d’agenda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JB a juliol 24, 2020 | 20:46
    JB juliol 24, 2020 | 20:46
    Té raó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa