Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un centenar de famílies llogateres protesten contra CaixaBank per forçar una negociació
  • CA

El Sindicat de Llogateres ha anunciat aquesta tarda que 100 famílies s’han plantat aquesta tarda a la megaoficina de CaixaBank Store Premier de la plaça Francesc Macià. Són llogaters que pretenen forçar l’activació d’una taula de negociació amb l’entitat bancària, ha anunciat la plataforma. En un comunicat a les xarxes, han defensat que exigeixen “al segon propietari amb més habitatges de l’Estat que compleixi amb la legalitat vigent” i s’avingui a conversar amb els arrendataris.

L’acció també denuncia “l’assetjament immobiliari els fraus de llei que el banc en qüestió està cometent contra les famílies inquilines”, subratlla el Sindicat de Llogateres. En aquest sentit, mencionen com alguns dels casos que assessoren des de la plataforma i que tenen vincles amb Caixabank podrien suposar un incompliment de la llei espanyola d’arrendaments urbans, la norma aprovada al Parlament de contenció dels lloguers i la llei catalana contra l’emergència habitacional (24/2015). Davant de tot plegat, esperen que l’entitat s’avingui a conversar amb els afectats.

Les reivindicacions d’aquesta tarda, a més, lliguen de ple amb la voluntat del moviment per l’habitatge de visibilitzar la necessitat d’una llei per l’habitatge a l’estat espanyol que acabi de regular tots els serrells pendents. Mentre al govern estatal hi ha un estira-i-arronsa entre el PSOE i Unides Podem, aquest cap de setmana es preparen mobilitzacions a tot el territori espanyol. A Barcelona, la manifestació començarà precisament a delegació del govern estatal a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa