Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un activista de l’habitatge, detingut per atemptat a l’autoritat
  • CA

Neguit entre els activistes de l’habitatge a la ciutat. “Una estratègia política de caire repressiu per part d’un govern que es va presentar assegurant que aturaria els desnonaments i que no enviaria la BRIMO ni l’ARRO per efectuar-los”. Així ha valorat el Sindicat de l’Habitatge del Raval la dentenció aquest matí d’un dels seus activistes per part dels Mossos d’Esquadra.

L’acticista tenia una ordre de detenció pendent per atemptat a agent de l’autoritat, segons el cos policial. La detenció s’ha produït en el marc d’un desnonament per ordre judicial al barri del Raval de Barcelona s’ha identificat l’activista i en comprovar que tenia l’ordre pendent se l’ha detingut, ha infiormat el cos policial.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, considera “irregular” l’acció policial perquè s’ha produït “sense cap ordre judicial i en relació a un desnonament ja en fase d’instrucció”. Afirma que és “totalment il·legal” fer una detenció “sense motiu” i “sense ordre” quan la causa “ja està judicialitzada”. Sentencia que la detenció del jove “només persegueix la intimidació i repressió de les activistes del moviment per l’habitatge i del conjunt del moviment”.

L’SRH recorda que a la detenció d’avui se n’han de sumar 7 més, també de militants de l’entitat, en mesos anteriors.

Segons dades de l’Ajuntament, Barcelona atura el 93% de desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat a la ciutat. L’entrada en vigor del Reial Decret Llei que ampliava els supòsits per a la suspensió de desnonaments ha permès que el 80% d’ordres se suspenguin abans de la data prevista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa