Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspès temporalment el desnonament de l’àvia de 92 anys de la Barceloneta

Bri d’esperança per a l’àvia de 92 anys a qui volien fer fora del pis on ha viscut tota la seva vida al barri de la Barceloneta. El jutge ha decidit suspendre temporalment el llançament que estava previst per al pròxim 16 de novembre i que amenaçava de deixar aquesta veïna i la seva filla al carrer.

Segons explica l’advocat de l’afectada en declaracions a Betevé, el magistrat que porta el cas ha acceptat finalment suspendre cautelarment sense data el desallotjament perquè al seu parer necessitar més temps per valorar el cas d’aquesta família. En aquest sentit, la defensa de l’àvia de 92 anys ja ha sol·licitat que aquesta suspensió sigui definitiva.

Un contracte vitalici no legítim

Marina Gimeno fa noranta anys que viu en un dels habitatges del número 12 del carrer del Mar, al barri de la Barceloneta. Quan només tenia tres anys, el seu pare va signar un contracte de renda antiga i, quan ell va morir, la Marina va quedar com a subrogada. Ara, el jutge la vol fer fora en considerar que el contracte que té no és vitalici i malgrat que no consta cap impagament a la propietat.

Aquesta situació es dona després que en els darrers anys la propietat de la finca on viu la dona hagi anat canviant de mans fins a arribar al punt que l’últim propietari no ha pogut pagar la hipoteca. Davant d’aquest impagament, el banc va iniciar un procés d’execució hipotecària en el qual s’han vist immerses la Marina i la seva filla, que resideix amb ella.

Error d’interpretació

En aquest sentit, els advocats de la família denuncien que la interpretació de la llei d’arrendaments urbans (LAU) que fa la jutgessa és un “error garrafal”. “La jutgessa interpreta que en haver-se subrogat del contracte d’arrendament que tenia el seu pare només tenia dret a una subrogació de dos anys (…) el problema és que la limitació només afecta les subrogacions a partir de l’any 94, quan entra en vigor la nova llei, i les anteriors es regeixen per la LAU del 1964, que establia que les subrogacions eren vitalícies”, explica Ivo Recoder, advocat de l’Associació Oasiurbà, el despatx que està portant el cas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ha viscut tota la vida pagant una misèria a novembre 10, 2022 | 19:46
    Ha viscut tota la vida pagant una misèria novembre 10, 2022 | 19:46
    Esperaran a veure si es mor, però això de la subrogació vitalícia és escandalós. Una vergonya.
  2. Icona del comentari de: Tomasa Vidal a novembre 10, 2022 | 23:18
    Tomasa Vidal novembre 10, 2022 | 23:18
    Si porta tota la vida a la Barceloneta, posiblemente els seus ingressos siguin minims. qui creu que els llogaters antics del barri han viscut “del cuento “ no coneix en absolut la realitat del teixit social . Els canvis dels ultims anys no poden distorsionar la vida d’una persona gran que mereix tot el respecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa