Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis de cada deu barcelonins veu impossible comprar-se un habitatge
  • CA

L’acord estatal per regular el preu del lloguer encara està en boca de tothom. El preu dels habitatges ha augmentat notòriament en els darrers anys, arribant a màxims històrics a la ciutat de Barcelona. Els problemes, però, van més enllà del mercat del lloguer. Segons l’informe elaborat pel portal Rastreator, ja són tres de cada deu barcelonins els que destinen entre un 20 i un 30% del seu sou a pagar el lloguer del seu pis, i quatre de cada deu un 30% o més. En aquest sentit, els experts mantenen que no és recomanable invertir més d’un terç del teu sou a l’habitatge.

Nou de cada deu habitants de Barcelona voldrien deixar de viure de lloguer, però un 60% d’aquests admet que no pot permetre’s pagar un pis. Segons les conclusions d’aquest mateix estudi, els afectats no poden permetre’s la compra d’un habitatge per la pujada del tipus d’interès i l’elevat cost d’entrada que demanen per la hipoteca. La situació és encara més complicada entre els joves que, segons aquest estudi, preferirien comprar-se una casa a viure de lloguer. Malgrat tot, quatre de cada deu joves menors de 35 anys no pot permetre’s aquest luxe perquè no tenen estalvis suficients per a l’entrada de la hipoteca, que acostuma a ser del 20% del preu total.

Barcelona, al podi de les zones tensionades

El govern espanyol ha decidit ampliar la declaració de zona tensionada a aquelles en què la mitjana del lloguer o la hipoteca supera el 30% dels ingressos. En aquest sentit, cal destacar que Barcelona és la segona demarcació més perjudicada, amb un 35% de la seva població en aquesta situació. Només la supera les Illes Balears, on més de la meitat dels habitants inverteixen més d’un terç del seu sou a pagar l’habitatge. València tanca el podi amb un 33% de persones en aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa